Párker Péter, avagy a legvidámabb redpill kontent

Párker Péter, avagy a legvidámabb redpill kontent

Összeesküvés elméletek, elmagányosodás, torzított valóságok – az internet toxikus hatásait állítja reflektorfénybe a Tér12 Kulturális Egyesület új produkciója.
 
Fotó: BKK

Fák nőnek az egykori Nemzeti Színház romjain

Nyolcvan fát ültetnek a megújuló Blaha Lujza térre, a fásítási akció már kedden elkezdődött.
 
Fotó: Stúdió K Színház

No Filter: a Stúdió K képviseli Magyarországot a szabadkai nemzetközi színházi fesztiválon

No filter, azaz Szűrő nélkül alcímmel rendezik meg az idei Desiré Central Station nemzetközi színházi fesztivált Szabadkán november 25. és 30. között.
 
Férj és feleség az olvasópróbán (Fotó: Mészáros Csaba)

Amikor Mucsi Zoltánból Nyúl Béla lesz: Hannibál tanár úr az Átriumban

Az Átrium decemberben mutatja be Móra Ferenc kisregényének és Fábri Zoltán filmjének színházi változatát, Hannibál tanár úr címmel. Az ikonikussá vált történet színpadi átdolgozását Mucsi Zoltán főszereplésével, Vidovszky György rendezésében láthatja a közönség.
 
Az örömlányok megérkeztek a fővárosba

A mátrai örömlányok megérkeztek a fővárosba

A vidéken hatalmas sikerrel futó Örömlányok végnapjai című zenés vígjáték Budapesten több alkalommal is látható lesz novemberben.
 
Az Operaház Fantomja: 900. előadás novemberben a Madách Színházban

Az Operaház Fantomja: 900. előadás novemberben a Madách Színházban

A 2003. májusi premier hatalmas sikert aratott, s ez a siker az elmúlt két évtizedben mit sem változott: az előadás iránti érdeklődés töretlen, estéről estére biztos a telt ház. A produkció a 900. előadásánál tart, jövőre pedig már a bemutató húszéves jubileumát ünnepli a...
 
Beatles.hu – túl az olvasópróbán

Beatles.hu – túl az olvasópróbán

Jönnek a gombafejek! Az „zenés ámokfutást” december 3-án mutatja be a székesfehérvári Vörösmarty Színház nagyszínpadán. Az olvasópróbát a Kozák András Stúdióban tartották október 18-án.
 
Fotó: Legyél te is Jane - sétaszínház/FB

A sétaszínház vajon mi...?

Színházi előadás tanösvénybejárással, különleges helyszínen... A Legyél te is Jane! című, Dr. Jane Goodall életét és munkásságát feldolgozó sétaszínházi előadást a Jane Goodall Intézet szervezésében, Pelsőczy Réka rendezésében és Bohoczki Sára előadásában láthatjuk.
 
Fotók: Horváth Judit

Az a gyönyörű Hedda Gabler (Katona: Hedda Gabler)

Hogy mire gondolt a női sorsok specialistája, Ibsen, amikor megírta ezt a drámát, s mire gondolt sok más színre vivő rendező és kritikus (női sors, hősi lét, nyárspolgárok, germán mondavilág stb.) szívem szerint elengedném... Inkább azt írom le, mi minden jutott eszembe a Katona...
 
Fotók: Rácz Gabriella

A zseni és a szörny (Kamra: A zseni)

Eltöltene Ön másfél órát a világhírű Sztanyiszlavszkij társaságában, miközben meglesheti a színházi zseni munkamódszereit? És ha közben a véreskezű diktátor, Sztálin is ott lenne? Az azért már árnyalná a képet egy kicsit. Ha megnézik Ascher Tamás rendezésében a Katona...
 
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A kastély és az építkezés ugyanaz

Október 8-án mutatták be a Vígszínházban A kastélyt – ifjabb Vidnyánszky Attilával a főszerepben, Bodó Viktor rendezésében.
 
 Cirkuszhercegnő – hol máshol, mint a cirkuszban

Cirkuszhercegnő – hol máshol, mint a cirkuszban!

Október 29-én autentikus helyszínen, a Magyar Nemzeti Cirkusz sátrában (1224 Budapest, Barackos út 110.) mutatják be Kálmán Imre közkedvelt operettjét.
 
Kortárs társadalmi szélmalomharcaink – Ősbemutatóra készül az Örkény Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink –...

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és...
 
Színház naptár

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.
Új színdarabok