Vajon azt tudjuk, hogyan jött létre Magyarország első musical-színháza, a Rock Színház?

2023. February 13.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Örülhetnek a musical szerelmesei: minden hónapban klubest várja őket, beszélgetésekkel, élő zenével, kedvelt dallamokkal és interaktív játékokkal. A második klubest február 22-én lesz, amelyre a három házigazda: Borsi László, Kocsák Tibor és Várkonyi Mátyás két ikonikus musical színész-énekest hívott meg: Kováts Krisztát és Sasvári Sándort.

Vajon hogyan jött létre Magyarország első musical-színháza, a Rock Színház?

A musical Magyarországon is rengeteg rajongót vonz be a színházakba – ikonikus darabok, új, teltházas produkciók, slágerré vált, népszerű dalok, remek alakítások jellemzik a hazai musical kínálatot. A külföldi szuperprodukciók mellett számtalan nagysikerű magyar darab is született, melyeket már több generáció szeret és néz-hallgat szívesen. Ám azt talán már kevesen tudják, hogy hogyan jött létre Magyarország első musical-színháza, a Rock Színház. Vagy nem is sejtik, mennyi mindent megtettek azért, hogy Webber híres darabjait nálunk játszhassák. Ahogy azt is kevesen láthatják, hogyan születik meg egy zenés darab. Ezekről is szó esik a Musical Klubban. 

Az estek állandó házigazdái, BORSI LÁSZLÓ producer-műsorvezető, valamint Magyarország két meghatározó, kiemelkedő zenei személyisége, KOCSÁK TIBOR, a Madách Színház zenei vezetője és VÁRKONYI MÁTYÁS, az egykori legendás Rock Színház alapító igazgatója arra vállalkozott, hogy a klubban az érdeklődők kötetlen formában találkozhassanak a sokak által kedvelt zenés műfaj hazai legjobbjaival: színészekkel, énekesekkel, zeneszerzőkkel, rendezőkkel. A klub ötletgazdái maguk is a műfaj elkötelezett képviselői, akik most saját emlékeikből, élményeikből, összegyűjtött anyagaikból is ízelítőt adnak, kulisszatitkokat mesélnek és persze a zenélés sem maradhat el.

Az estéken részt vevő neves, ismert musical énekesek, színészek egy-egy nagy sláger előadása mellett mesélnek majd saját élményeikről is. Olyan dolgokat tudhat majd meg a közönség, amiket csak itt, „négyszemközt” osztanak meg a részt vevők velük. Felcsendülnek híres és kedvelt musical-slágerek, a két zeneszerző improvizál is, és a közönséget is bevonják egy-egy közös produkcióba.

Lesznek interaktív játékok, például Játék és Musical 10 percben, ahol különleges nyereményeket kaphatnak a jól tippelő vendégek.

Emellett darab előzetesekkel és kreatív zenés kísérletek is készülnek a házigazdák, akik közül ketten élőben, zongorán kísérik a vendég művészeket.

A február 22-i, második klubest fellépői „ős” Rock Színházasok, a magyar Evita és a magyar Jézus: KOVÁTS KRISZTA és SASVÁRI SÁNDOR.

Helyszín: Kossuth Klub (VIII. kerületi Múzeum utca 7.),  a Muzikum Klub emeleti koncertterme.

Musical Klub, Rock Színház

 

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok