Apa, cirkusz, méz – hírek a nyári színházak világából

Apa, cirkusz, méz – hírek a nyári színházak világából

Nem volt olyan rég, hogy ilyen műfaj nem létezett. Mármint hír, ami előadásokról szól... Milyen jó, hogy már túl vagyunk rajta – reméljük, már ezen az oldalon is maradunk.
 
Ilyen lesz a – rövidített – pécsi nyár

Ilyen lesz a – rövidített – pécsi nyár

A rövidített formában megvalósuló Pécsi Nyári Színház keretében hat színpadi előadással, emellett számos koncerttel várják a közönséget júliusban és augusztusban Pécs hagyományos szabadtéri játszóhelyszínén, a Káptalan Kertben.
 
Fotó: Lakatos Péter

A 12 dühös ember már júliusban visszatér az Átriumba

A függetlenség napja című rendezvénnyel nyitja meg újra hivatalosan is kapuit az Átrium 2020. július 4-én este 8 órakor. Ekkor tartják a színház előterében megnyitott Átrium Bisztró hivatalos megnyitójával összekötve az Átrium Színház posztkarantén újramegnyitóját.
 
Mondanánk, hogy Mary Poppins az égből érkezik, de nem lenne igaz :)

Duett-koncertek a Madách Színház csillagfényes tetőteraszán

A nyári estékre új játszóhelyet avat az Erzsébet körúti színház: az épület tetőteraszán rendezik meg különleges zenés sorozatunkat.
 
Összeállt a Zsámbéki Nyári Színház idei programja

Összeállt a Zsámbéki Nyári Színház idei programja

Zsámbék különleges szabadtéri helyszínei adnak otthont a Zsámbéki Nyári Színház idei programjainak július 5-ével kezdődően. A frissen felújított Zichy-kastély sajátos atmoszférájú, nyitott belső udvarán álló színpadra tervezik idén az előadások java részét, de lesz...
 
Fotó: MTI

Így néz ki az ország első színházi előadásának a nézőtere

Sőt, talán egész Európáé is... A Miskolci Nemzeti Színház június 12-i premierjére a Bemutató Arany bérletes nézőkön kívül a miskolci egészségügyi dolgozókat hívta meg a teátrum, meghálálva ezzel az előző hónapok áldozatos munkáját.
 
Fotó: Radnóti Színház

Nyári tábort szervez gyerekeknek az Örkény Színház

Napközis drámajátékos tábort hirdet gyerekeknek az Örkény Színház ifjúsági részlege, az IRAM.
 
Hív a vasút, verset szaval a MÁV

Hív a vasút, verset szaval a MÁV

A MÁV közlése szerint idén nyáron a peronokon is hallhatók versek a magyar tengernél: a Vers a peronon című kezdeményezés során már 13 Balaton-parti vasútállomáson hallhatók magyar költők versei
 
Reméljük, azért nem fognak padlót... (Fotó: San Franciscó-i Opera)

Elmarad a San Franciscó-i Opera nyári szezonja

Idén nem rendezik meg a San Franciscó-i Opera nyári szezonját. Az intézmény vezetése kedden jelentette be, hogy a június 7. és július 3. között a War Memorial Operaházba meghirdetett előadások elmaradnak a koronavírus-járvány miatt elrendelt lakhelyelhagyási korlátozások miatt.
 
Fotó: Erdélyi Mici és Ráday Imre színészházaspár, 1935 (Fortepan)

Színészházaspárok idén is jelentkezhetnek a Pethes-Agárdi-díjra

A Pethes-Agárdi-díj elnyerésére írt ki pályázatot április 20-i benyújtási határidővel a Magyar Színházi Társaság: a pályázatra fiatal színészházaspárok jelentkezhetnek nyaralásuk támogatására.
 
Mostantól fogva Csőre Gábor a váci színház művészeti igazgatója

Mostantól fogva Csőre Gábor a váci színház művészeti igazgatója

Arról két hete számoltunk be, hogy a színházat és személyét érintő, folyamatossá vált csatározások miatt távozik a Váci Dunakanyar Színház éléről Kis Domonkos Márk.
 
Távozik a Váci Dunakanyar Színház vezetője

Távozik a Váci Dunakanyar Színház vezetője

Távozik a Váci Dunakanyar Színház éléről Kis Domonkos Márk a színházat és személyét érintő, folyamatossá vált csatározások miatt – tájékoztatta a színház az MTI-t.
 
Kortárs társadalmi szélmalomharcaink – Ősbemutatóra készül az Örkény Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink –...

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és...
 
Színház naptár

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.
Új színdarabok