Mostantól fogva Csőre Gábor a váci színház művészeti igazgatója

2020. March 09.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

Arról két hete számoltunk be, hogy a színházat és személyét érintő, folyamatossá vált csatározások miatt távozik a Váci Dunakanyar Színház éléről Kis Domonkos Márk.

Mostantól fogva Csőre Gábor a váci színház művészeti igazgatója

A Váci Dunakanyar Színház ügyvezető igazgatója az intézmény művészeti igazgatói feladataival Csőre Gábort bízta meg.

Csőre Gábor a Színház- és Filmművészeti Főiskolán 1997-ben szerzett színészi diplomát, és azóta a Vígszínház tagja. Több, mint hatvan színházi szerep fűződik a nevéhez (volt már Rómeó és Maugli is), de közismert szinkronszerepei (például Adam Sandler magyar hangjaként) mellett sok játék- és tévéfilmben is maradandót alkotott. Szinkronszerepei mellett rádiójátékokban is hallható. Vendégszínészként fellépett már többek között a Kassai Magyar Színházban és a Pesti magyar Színházban és a Thália Színházban is. A tévénézők gyakran láthatják a Magyar Televízió kulturális csatornájának (M5) műsorvezetőjeként, illetve hallhatják a Minimax gyermek tévécsatorna hangjaként. Több tévésorozatban is feladatot kapott, így például láthattuk a Kisváros, a Mi kis falunk epizódjaiban vagy a most futó Bátrak Földjében is.

Több rangos elismerés mellett már 2002-ben megkapta a Ruttkai Éva-emlékdíjat, melyet 2014-ben ismét kiérdemelt. Ugyancsak 2014-ben ismerték el Ajtay Andor-emlékdíjjal, majd két évre rá Jászai Mari-díjjal.

Forrás: Vác Város Önkormányzata

Csőre Gábort a Váci utcában láthatja épp a közönség: Toldi Miklós lebilincselő kalandjai a Pesti Színházban elevenednek meg az előadásában – immáron hat éve –, amelyet az élőzene és a különleges vizuális effektek igazi mai történetté varázsolnak.

Váci Dunakanyar Színház, direktor, Csőre Gábor

 

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok