Elmarad a San Franciscó-i Opera nyári szezonja

2020. April 17.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu, MTI

Idén nem rendezik meg a San Franciscó-i Opera nyári szezonját. Az intézmény vezetése kedden jelentette be, hogy a június 7. és július 3. között a War Memorial Operaházba meghirdetett előadások elmaradnak a koronavírus-járvány miatt elrendelt lakhelyelhagyási korlátozások miatt.

Reméljük, azért nem fognak padlót... (Fotó: San Franciscó-i Opera)

A San Franciscó-i városvezetés egyelőre május 3-ig rendelte el a korlátozásokat, emellett az államban és az országosan bevezetett egészségvédelmi szabályok sem teszik lehetővé a nyári évad előadásainak előkészítését, próbáit és bemutatását.

A 2020-as nyári évadra 18 előadást terveztek Verdi Ernani és Händel Partenope című klasszikusából és a The (R)evolution of Steve Jobs című kortárs műből.

A kijárási korlátozások elrendelése óta a San Franciscó-i Opera elindította Opera is On  című napi Instagram-programját, amelynek keretében az opera sztárjai énekelnek, hogy – mint mondták – ezzel juttassák a közönséget zenei élményhez.

A nyári évadra jegyeiket már megváltóknak több lehetőséget kínált fel az opera: visszaválthatják, más előadásra cserélhetik, egy jövendőbeli előadásra tetethetik félre, illetve a jegy értékével az operát is támogathatják.

A hír olvastán elgondolkodtunk, hogy vajon mi lesz például a Szegedi Szabadtéri Játékokkal idén nyáron? Kérdésünket eljuttattuk hozzájuk is, a válasz hamar megérkezett:

"Egyelőre bizakodóak vagyunk, hogy meg tudjuk tartani az idei évadot, jelenleg is folynak a produkciók előkészületei. Az aktuális fejleményekről weboldalunkon, közösségi felületeinken mindig tájékoztatni fogjuk az érdeklődőket."

 

1958. Budapest, Anna presszó. A riporter Vitray Tamás(Fortepan)

Vitray Tamás színpadi szerepet kapott!

Vitray Tamást is láthatja a közönség a Szegedi Szabadtéri Játékok idei operabemutatójában, Händel Agrippinájában július közepén az Újszegedi Szabadtéri Színpadon.
 
Sok hűhó semmiért: Szabó Győző, Falusi Mariann, Mertz Tibor és Sztarenki Dóra Szegeden

Sok hűhó semmiért: Szabó Győző, Falusi Mariann, Mertz Tibor és Sztarenki Dóra Szegeden

Színházakból és hazai televíziós sorozatokból verbuválódott sztárokkal érkezik nyáron a Szabadtéri idei Shakespeare-vígjátéka, amelyet Juronics Tamás rendezi a Dóm téren.
 
Fotó: Szegedi Szabadtéri Játékok

Megvan a szegedi Jézus Krisztus Szupersztár rendezője és főszereplője

Az operától kezdve a zenés és a prózai darabokon át a családi előadásokig összesen kilenc produkciót tűz műsorára 2020-ban a Szegedi Szabadtéri Játékok.

 

Fotó: Budai Szabadtéri Színház

Budai Szabadtéri Színház: jegyváltás helyett foglalás

Már elérhetőek a jegyek mások mellett az Edda, Charlie és Király Viktor nyári koncertjeire a Budai Szabadtéri Színházban. A koronavírus miatt azonban új rendszerben lehet megváltani a jegyeket: azonnali vásárlás helyett csak foglalásra van lehetőség.
San Franciscó-i Opera, nyári szezon, elmarad

 

 

Szólj hozzá!


Kortárs társadalmi szélmalomharcaink – Ősbemutatóra készül az Örkény Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink –...

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és...
 
Színház naptár

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.
Új színdarabok