Vitray Tamás színpadi szerepet kapott!

2020. February 15.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu, MTI

Vitray Tamást is láthatja a közönség a Szegedi Szabadtéri Játékok idei operabemutatójában, Händel Agrippinájában július közepén az Újszegedi Szabadtéri Színpadon.

1958. Budapest, Anna presszó. A riporter Vitray Tamás(Fortepan)

A barokk opera a laza erkölcsű Rómába vezeti a nézőket, akik Néró és anyja a hatalmon lévő uralkodó elleni cselszövéseit láthatják humoros elemekkel fűszerezve. Händel remekművét Pányik Tamás állítja színpadra magyar nyelven, új fordításban.

A cselekmény szálait mozgató, a hatalomhoz görcsösen ragaszkodó címszereplő Mester Viktória lesz, míg fiát Nérót, a leendő császárt, Hanczár György alakítja. (A fiatal tenor nemcsak a hazai, de a nemzetközi színpadon is ismert, többek közt Csehországban, Franciaországban és Németországban is imádták a nézők.) A hatalom közelébe elbűvölő szépségével jutó Poppea figuráját Gyüdi Eszter kelti életre. Ausztriától Romániáig már meghódította az operaközönséget Ludovik Kendi, akit 2018-ban Rigolettóként láthatott a fesztivál közönsége, ezúttal pedig Pallante-ként tér vissza Szegedre.

A neves énekes gárda mellett a darabban egy különleges szereplőt is színpadra lép: a kommentátor szerepében Vitray Tamás játszik majd.

A barokk dallamok Pál Tamás karmester dirigálásában csendülnek fel. A mozgásvilágáért a street dance világából is ismert Barta Viktória felel, aki a tavalyi évad szuperprodukciója, a Titanic koreográfusa is volt.

Előadások: július 17.,18.

Szegedi Szabadtéri Játékok, Agrippina, Újszegedi Szabadtéri Színpad, Vitray Tamás

 

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok