Sok hűhó semmiért: Szabó Győző, Falusi Mariann, Mertz Tibor és Sztarenki Dóra Szegeden

2020. február 13.  ·   Ajánló   ·  Színházvilág.hu

Színházakból és hazai televíziós sorozatokból verbuválódott sztárokkal érkezik nyáron a Szabadtéri idei Shakespeare-vígjátéka, amelyet Juronics Tamás rendezi a Dóm téren.

Sok hűhó semmiért: Szabó Győző, Falusi Mariann, Mertz Tibor és Sztarenki Dóra Szegeden

A pletykákkal és bonyodalmakkal átszőtt bolondos komédiában Beatricét Földes Eszter Benedetto-t pedig Zayzon Zsolt alakítja.

Claudio-t, a firenzei urat például a Korhatáros szerelem és az Aranyélet sztárja, Kovács Tamás játssza, az ő fejét Hero-ként pedig Sztarenki Dóra, a Terápia és a 200 első randi színésznője csavarja el. Kékesi Gábor neve főleg A mi kis falunk, vagy a Jófiúk című sorozatból lehet ismerős, őt Don Pedro, Aragónia hercegének szerepében láthatják a nézők. Mertz Tibor, Jászay Mari-díjas színművész Leonato-t, Messina kormányzóját alakítja, Hero kísérő hölgye, Ursula pedig Falusi Mariann előadóművész lesz. Az énekes Baltazár szerepében a Szabadtéri egyik közönségkedvencét, Szabó Győzőt láthatják a nézők. A darabban a szegediek több ismerős arccal találkozhatnak, hiszen a Szegedi Nemzeti Színház népszerű színészei – Kárász Zénó, Jakab Tamás és Menczel Andrea is – a Dóm téri színpadra állnak majd.

Ahogy a SzegedMa című portálnak a rendező elmondta, igazán grandiózus látványvilágot álmodott a Dóm térre, melyben egyszerre jelenik meg az első világháború humanizmusa, valamint a szerelem, a jókedv és az újjáépítés ereje. A díszletért Tóth Kázmér felel, a jelmezeket pedig a rendező – mint ahogy a SZKB Bernarda Alba háza című előadásában és a Hamupipőkében is –  JDS-re (Bianca Imelda Jeremias) bízta.

Előadások: 2020. július 24., 25.

Adatbázisunkban még ezek az adaptációk találhatók meg:

 

Sok hűhó semmiért/Negyed

 

Sok hűhó semmiért - Keszthely

 

Sok hűhó semmiért, Youth Theatre Tbilisi ( GE )

 

Sok hűhó semmiért, Kulcsár Noémi Tellabor...

 

 

 

 

Szegedi Szabadtéri Játékok, Sok hűhó semmiért

 

 

Szólj hozzá!


Rendhagyó gálával nyílik a Szentendrei Teátrum 52. nyári évada

Rendhagyó gálával nyílik a Szentendrei Teátrum 52....

Pénteken kezdődik Szentendre nagymúltú nyári szabadtéri programsorozata, a Szentendrei Teátrum. A kulturális kínálatban egyebek mellett...
 
Színház naptár

Az Anyád kínja után itt az Apád füle

Az évek óta telt házas Anyád kínja után az apaság rejtelmeibe nyújt betekintést az Orfeum legújabb vacsoraszínházi darabja.

Az ejtőernyős költőnő – igaz történet a 20. századból

Hogy ki volt Szenes Hanna? Sokan azt hiszik, Szenes Iván testvére – valójában tényleg rokona, csak éppen másodunokatestvére volt a híres slágergyárosnak a mártírsorsú költőnő.
Új színdarabok