Apa, cirkusz, méz – hírek a nyári színházak világából

2020. July 07.  ·   hír   ·  koncert.hu

Nem volt olyan rég, hogy ilyen műfaj nem létezett. Mármint hír, ami előadásokról szól... Milyen jó, hogy már túl vagyunk rajta – reméljük, már ezen az oldalon is maradunk.

Apa, cirkusz, méz – hírek a nyári színházak világából

Apa csak 1 van – Városmajor

A karantén utáni első szabadtéri előadására készül a Vidám Színpad: Ray Cooney Apa csak 1 van című darabját július 22-én láthatja a közönség a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A Cooney-darabot eddig öt alkalommal adta elő a társulat, és öt hónap leállás után a városmajori lesz az első előadás. Böröndi Tamás igazgató közlése és szándéka szerint ősszel pótolni fogják a Vidám Színpad azon bemutatóit, amelyek a karantén miatt elmaradtak: Szömörce, az eszement falu című előadást például október végén láthatják a nézők. Az Apa csak 1 van című darab színlapja csatolva olvasható, az előadás július 31-én Egerben is látható lesz.

 

Mézesvölgyi Nyár

Színházi előadások, musicalek, vígjátékok, koncertek és kabaré is várja a közönséget a Mézesvölgyi Nyár szabadtéri fesztiválon július 18. és augusztus 30. között Veresegyházán. A műsorban szerepel Kálmán Imre Csárdáskirálynője, koncertet ad a Budapest Klezmer Band Szinetár Dórával, Kern András a Lövölde tér című estjét adja elő. A gyerekeknek szól az Óz, a csodák csodája, emellett a Pál utcai fiúk, Az egérfogó és a Kaktuszvirág című előadásokat is megtekinthetik az érdeklődők. A rendezvény az Anconai szerelmesek című zenés komédiával kezdődik július 18-án.

A részletes program itt.

Cirkuszok éjszakája

A Drónok a porondon című előadás kibővített változatával, extra fellépőkkel várja a közönséget a Richter Flórián Cirkusz Zamárdiban az idén kétnapos Cirkuszok éjszakáján pénteken és szombaton. A produkcióban szerepel a portugál Cesar Dias, napjaink egyik legismertebb cirkuszi komikusa, az olasz Jimmy Folco, "a bohócok királya" és a Csehországból érkező Mario Berousek, a cirkuszvilág egyik legendás zsonglőre. A programban szerepelnek továbbá drónok, akrobaták, légtornászok, arab telivérek és frízer lovak, óriás uszkárok és ninják is... Az előadást ezúttal is a cirkusz zenekara kíséri.

 

 

 

Városmajori Szabadtéri Színpad, Vidám Színpad, Apa csak 1 van, Mézesvölgyi Nyár, Cirkuszok éjszakája, Richter Flórián Cirkusz

 

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok