November 30-án éjfélig várják a szavazatokat a Kaszás Attila-díj idei jelöltjeire

Több mint négyezer szavazat érkezett az első két hétben a Kaszás Attila-díj 2023‑as jelöltjeire. Még tíz napig szavazhat a közönség Nagy Cilire, Csankó Zoltánra, Fehér Lászlóra és Fila Balázsra. A díjat december 5-én, ünnepélyes keretek között a Vígszínházban adják majd át.

November 30-án éjfélig várják a szavazatokat a Kaszás Attila-díj idei jelöltjeire
Fotó: Lakatos Péter

Harmadik Felvonás: közönségtalálkozó programsorozatot indít az Átrium

Új programsorozat célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a szórakoztatás és a társadalmi párbeszéd élénkítése egyaránt a színház feladata, ezért alkotók, újságírók és a közönség beszélgethet egymással az esemény keretein belül.
 
Szakmai és közönség díjakat osztottak az első első eSzínház Fesztiválon

Szakmai és közönség díjakat osztottak az első első eSzínház Fesztiválon

Október 20-án ünnepélyes keretek között kiosztásra kerültek az eSzínház Fesztivál szakmai- és közönségdíjai, valamint az Alapítvány a Magyar Színházakért 2020-as szakmai díjai is, amelyek a pandémia miatt a tavalyi évben nem kerültek átadásra. A ünnepi átadóra a Radnóti...
 
A közönségi finanszírozásból jön létre az Átrium új előadása

A közönségi finanszírozásból jön létre az Átrium új előadása

Nem tévesztettük el a szót: a közösségi finanszírozás színházi változata a közönségi... Legalábbis szerintünk. A kulturális tao megszűnése után az Átrium a közönségéhez fordult, és az Átrium Mecénás Klub keretében kérte a közönség segítségét a túléléshez. Most...
 
Lackfi János: HINTÁK a Radnóti Színházban – közönségtalálkozóval

Lackfi János: HINTÁK a Radnóti Színházban – közönségtalálkozóval

Galgóczy Judit rendezésében látható Lackfi János HINTÁK című darabja 2020. január 16-án a Radnóti Színházban. A produkció több sikeres zsámbéki és tájolt előadás után a Radnóti Tesla Laborban kerül ismét színre.
 
Hajtogassatok papírmadarakat a Vígszínháznak!

Hajtogassatok papírmadarakat a Vígszínháznak!

A Vígszínháznak – John Cassavetes legendás Premier című filmje alapján készülő új bemutatójához – nagy mennyiségű origami madárra van szüksége, ezért a nézők segítségét kérik!
 
Fotó: Pexels.com

Játékbabákat gyűjt az Örkény Színház!

No nem valami kiállítás vagy jótékonysági akció céljából: egy készülő produkciójukhoz nagy mennyiségű játékbabára lenne szükségük, ezért kérik a nézők segítségét.
 
Fotó: Örkény Színház

Közönségtalálkozót rendez az Örkény Színház

Január 5-én a Secondhand című előadás után közönségtalálkozót tartanak az alkotók részvételével a színház előcsarnokában.
 
Kortárs társadalmi szélmalomharcaink – Ősbemutatóra készül az Örkény Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink –...

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és...
 
Színház naptár

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.
Új színdarabok