A közönségi finanszírozásból jön létre az Átrium új előadása

4 hete  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

Nem tévesztettük el a szót: a közösségi finanszírozás színházi változata a közönségi... Legalábbis szerintünk. A kulturális tao megszűnése után az Átrium a közönségéhez fordult, és az Átrium Mecénás Klub keretében kérte a közönség segítségét a túléléshez. Most részben ezekből a támogatásokból tud megszületni egy új produkció, a Minden nagyon jó lesz.

A közönségi finanszírozásból jön létre az Átrium új előadása

Több mint egy év kihagyás után új bemutatóval jelentkezik az Átrium.

Legutóbb 2019 decemberében Reginald Rose: 12 dühös ember című darabját állította színpadra az Átrium Mucsi Zoltán és Gyabronka József főszereplésével, azonban a kulturális tao megszüntetése és a 77%-os támogatásmegvonás következtében sokáig nem tervezhetett új bemutatót a színház. Tavaly mindössze egy közel sem klasszikus produkciót, a Fehér nyuszi, vörös nyuszi című egyszemélyes, díszlet és jelmez nélküli előadást tudták színre vinni, aminek érdekessége, hogy egy színész az életében mindössze egy alkalommal játszhatja el, ugyanis a színpadon találkozik először és utoljára a darab szövegével.

Most azonban ismét egy „hagyományos" komédiát mutat be a színház február 22-én: Zach Braff, amerikai szerző darabját, amely azonban korántsem lesz hagyományos. A Scrubs (Magyarországon: Dokik) címen futó, különleges humorú, többször díjazott sorozat egyik főszereplője – aki producer, rendező és forgatókönyvíró is – 2011-ben írta meg darabját, amely az életben elkövetett hibákról, gyökerekről és útkeresésről, reményről és társakról szól. Azokról, akik nem tartoznak a nyertesek közé, de nem is annyira vesztesek, mint ahogy azt magukról gondolják. Tehát mindannyiunkról.

A 35 éves Charlie élete mélypontján van. Az Isten háta mögött akarja befejezni az életét, ám váratlanul és leginkább hívatlanul érkező vendégei – egy véletlenül felbukkanó angol ingatlanügynök, a helyi tűzoltóparancsnok és egy New York-i lány – hatására kénytelen félbehagyni tervének megvalósítását. A négy egyedülálló ember hirtelen összezárva találja magát ebben a nyaralóban, ahol a hangulat nem éppen felhőtlen, a társas magány azonban nem várt kapcsolatokat és felfedezéseket teremt.

A gazdagon megfestett karakterek szellemessége a bennük rejlő félelmekkel és nárcizmusukkal társul, és mindebből könnyen pergő, eredeti helyzetek és párbeszédek születnek: a vádló önvizsgálat, a fekete humor és az újrakezdés lehetőségét kutató remény egyedi pillanatai.

Az Átriumban több produkcióban is látható színészek, Parti Nóra, Brasch Bence és Bányai Kelemen Barna mellé Móga Piroska és a rendező Spáh Dávid csatlakozott.

A bemutató február 22-én lesz.

 

Minden nagyon jó lesz, Átrium, közönségi finanszírozás, komédia

 

 

Szólj hozzá!


Rigócsőr királyfi dalra fakad

Rigócsőr királyfi dalra fakad

A Békéscsabai Jókai Színház is színpadra állítja a Grimm-Kocsák Tibor-Bozsó József által jegyzett Rigócsőr királyfi című mesemusicalt. A...
 
Színház naptár

Az elit utolsó vacsorája

A k2 Színház február 22-én és 23-án mutatja be legújabb előadását Tarnóczi Jakab rendezésében a Mu Színházban, Búcsúkoncert címmel.

A szerelmesek háza Pompejiben és a Nagymező utcában

A kettőnek valójában semmi köze egymáshoz, mindössze annyi, hogy a szókapcsolattal pár napon belül kétszer is találkoztunk. Igaz, a Radnóti Színház darabjának pontosan "házai" a címe...
Új színdarabok