A közönségi finanszírozásból jön létre az Átrium új előadása

2020. január 31.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

Nem tévesztettük el a szót: a közösségi finanszírozás színházi változata a közönségi... Legalábbis szerintünk. A kulturális tao megszűnése után az Átrium a közönségéhez fordult, és az Átrium Mecénás Klub keretében kérte a közönség segítségét a túléléshez. Most részben ezekből a támogatásokból tud megszületni egy új produkció, a Minden nagyon jó lesz.

A közönségi finanszírozásból jön létre az Átrium új előadása

Több mint egy év kihagyás után új bemutatóval jelentkezik az Átrium.

Legutóbb 2019 decemberében Reginald Rose: 12 dühös ember című darabját állította színpadra az Átrium Mucsi Zoltán és Gyabronka József főszereplésével, azonban a kulturális tao megszüntetése és a 77%-os támogatásmegvonás következtében sokáig nem tervezhetett új bemutatót a színház. Tavaly mindössze egy közel sem klasszikus produkciót, a Fehér nyuszi, vörös nyuszi című egyszemélyes, díszlet és jelmez nélküli előadást tudták színre vinni, aminek érdekessége, hogy egy színész az életében mindössze egy alkalommal játszhatja el, ugyanis a színpadon találkozik először és utoljára a darab szövegével.

Most azonban ismét egy „hagyományos" komédiát mutat be a színház február 22-én: Zach Braff, amerikai szerző darabját, amely azonban korántsem lesz hagyományos. A Scrubs (Magyarországon: Dokik) címen futó, különleges humorú, többször díjazott sorozat egyik főszereplője – aki producer, rendező és forgatókönyvíró is – 2011-ben írta meg darabját, amely az életben elkövetett hibákról, gyökerekről és útkeresésről, reményről és társakról szól. Azokról, akik nem tartoznak a nyertesek közé, de nem is annyira vesztesek, mint ahogy azt magukról gondolják. Tehát mindannyiunkról.

A 35 éves Charlie élete mélypontján van. Az Isten háta mögött akarja befejezni az életét, ám váratlanul és leginkább hívatlanul érkező vendégei – egy véletlenül felbukkanó angol ingatlanügynök, a helyi tűzoltóparancsnok és egy New York-i lány – hatására kénytelen félbehagyni tervének megvalósítását. A négy egyedülálló ember hirtelen összezárva találja magát ebben a nyaralóban, ahol a hangulat nem éppen felhőtlen, a társas magány azonban nem várt kapcsolatokat és felfedezéseket teremt.

A gazdagon megfestett karakterek szellemessége a bennük rejlő félelmekkel és nárcizmusukkal társul, és mindebből könnyen pergő, eredeti helyzetek és párbeszédek születnek: a vádló önvizsgálat, a fekete humor és az újrakezdés lehetőségét kutató remény egyedi pillanatai.

Az Átriumban több produkcióban is látható színészek, Parti Nóra, Brasch Bence és Bányai Kelemen Barna mellé Móga Piroska és a rendező Spáh Dávid csatlakozott.

A bemutató február 22-én lesz.

 

Minden nagyon jó lesz, Átrium, közönségi finanszírozás, komédia

 

 

Szólj hozzá!


Tiszta a levegő! A kecskeméti színház fogadóterei biztonságosak

Tiszta a levegő! A kecskeméti színház fogadóterei...

Pénteken a Nyolc nő című darab bemutatójával rajtolt a 2020/21-es évad a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban – mindenki nyugodjon le,...
 
Színház naptár

Bál a miskolci Savoyban

A Bál a Savoyban Ábrahám Pál egyik legnépszerűbb, napjainkban is Európa szerte játszott operettje. Ma este lesz a miskolci premierje.

A média tegnap nem volt túl tisztességes a Vígszínházzal kapcsolatban

"Rudolf Péter kitiltotta Eszenyit a Vígszínházból" – harsogták jobbról-balról a médiumok. Volt, amelyik egész egyszerűen kihagyta azt a fontos mondatot, ami miatt a színház kénytelen volt közleményt kiadni – változtatás nélkül közöljük.
Új színdarabok
Az apa
Az apa
Budapest 
Az apa
Az apa
Budapest 
Az apa
Az apa
Budapest 
Az apa
Az apa
Budapest 
Az apa
Az apa
Budapest 
Az apa
Az apa
Budapest 
Az apa
Az apa
Budapest 
Az apa
Az apa
Budapest 
Semmi
Semmi
Budapest 
Semmi
Semmi
Budapest