Lackfi János: HINTÁK a Radnóti Színházban – közönségtalálkozóval

2019. December 14.  ·   Ajánló   ·  Színházvilág.hu

Galgóczy Judit rendezésében látható Lackfi János HINTÁK című darabja 2020. január 16-án a Radnóti Színházban. A produkció több sikeres zsámbéki és tájolt előadás után a Radnóti Tesla Laborban kerül ismét színre.

Lackfi János: HINTÁK a Radnóti Színházban – közönségtalálkozóval

A főszerepekben Peremartoni Krisztina és Soltész Bözse látható. Az előadás után közönségtalálkozót tartanak az alkotókkal, Lackfi János szerzővel, Galgóczy Judit rendezővel, valamint az előadás szereplőivel. A beszélgetést Barabás Éva vezeti.

"Ritka az olyan darab és előadás, mint Lackfi János drámája, a Hinták, amihez kivételes érzékenységgel nyúlt Galgóczy Judit rendező. A Hintákban csak két szereplő van, Anya és Lánya. Viszonyukon és vívódásaikon keresztül ismerősnek hat számunkra az a hit, ami egyszerre ad biztonságot és ugyanakkor megfojt. A hitbe vagy a hitetlenségbe vetett meggyőződésünk szerint élünk, döntünk, hol lefékezi, hol meg hajtja a lélekmotorunkat. A valós történeten alapuló drámában egy tragédia árnyékában járunk, az ágyhoz kötött lány és a kegyelembe vetett hitében próba elé kerülő anya megmosolyogtató és szívfacsaró egymáshoz kötöttségének dinamikáját követhetjük hétköznapi jelenetekben, amelyeket átsző Avilai Nagy Szent Teréz és Lisieux-i Kis Szent Teréz legendájának története. Az előadást rendező Galgóczy Judit visszatérő vendég a Radnótiban, Szövegséták Esterházyval és Viva Bartók! című előadásaink rendezője. Az anyát játszó Peremartoni Krisztina ezzel az előadással tért vissza a magyarországi színpadokra, és jelenleg csak ebben az előadásban látható itthon" – ajánlja az előadást Kováts Adél.

Radnóti Miklós Színház, Radnóti Tesla Labor, Galgóczy Judit, Hinták, közönségtalálkozó

 

 

Szólj hozzá!


Kortárs társadalmi szélmalomharcaink – Ősbemutatóra készül az Örkény Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink –...

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és...
 
Színház naptár

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.
Új színdarabok
 
 
Cached at 10:36:55