Harmadik Felvonás: közönségtalálkozó programsorozatot indít az Átrium

2022. április 21.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

Új programsorozat célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a szórakoztatás és a társadalmi párbeszéd élénkítése egyaránt a színház feladata, ezért alkotók, újságírók és a közönség beszélgethet egymással az esemény keretein belül.

Fotó: Lakatos Péter

Az Átrium legutóbbi bemutatója, A trianoni csata már témaválasztásában is vékony jégre merészkedik, így első alkalommal az előadás kapcsán többek között Alföldi Róbert, Péterfy Bori és a rendező, Urbán András beszélget Kovács Bálint újságíróval május 7-én a délután 5 órakor kezdődő előadás után, este fél 8-kor.

A trianoni döntés századik évfordulója apropóján márciusban bemutatott zenés előadás – amely számos műfajt érint az áldokumentumszínháztól a kortárs hazafias komédián át horroroperettig – az Átrium és a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház koprodukciójában készült azzal a céllal, hogy a határon túli és az anyaországi valóság ütközzön a színpadon. Ennek megfelelően nem meglévő színdarab alapján jött létre az előadás, hanem a próbafolyamat közben felmerült témák, történetek és jelenetek alapján. A rendező, Urbán András, a szabadkai társulat vezetője a tavaly bemutatott Mefisztó című kortárs kabaré után másodszor dolgozott az Átriumban.

A rendezvény A trianoni csatára szóló május 7-i jeggyel, illetve bármely korábbi vagy jövőbeni A trianoni csatára szóló jegy felmutatásával, vagy a helyszínen 1000 forintos belépő megvásárlásával látogatható. A programsorozat szakmai partnere a Színházi Kritikusok Céhe.

Harmadik Felvonás: A trianoni csata

helyszín: Átrium (1024 Budapest, Margit krt. 55.)

kezdés: 2022. május 7. 19:30 (rögtön az aznapi A trianoni csata előadás után)

résztvevők: Alföldi Róbert, Fülöp Tímea, Péterfy Bori, Ugrai István, Urbán András

A beszélgetést vezeti: Kovács Bálint

A beszélgetés időtartama: 60-75 perc

Harmadik Felvonás, közönségtalálkozó, Átrium, A trianoni csata

 

 

Szólj hozzá!


Vajon milyen lesz a Pinokkió Presser Gábor közreműködésével? Évadot hirdetett a Vígszínház

Vajon milyen lesz a Pinokkió Presser Gábor...

A hagyományokat követve a Vígszínház 126. születésnapján ismerhette meg a közönség a 2022/23-as évad bérletes előadásait és újdonságait.
 
Színház naptár

Shirley Valentine a a Centrál Színházban

Április 28-án mutatja be a Centrál Színház Willy Russel sikerdarabját, a Shirley Valentine-t Balsai Móni tolmácsolásában.

A fesztivál, amely színházzal és zenével gyógyít

A színháznak gyógyító ereje van. Erre a megállapításra épül az V. Lélektől-lélekig A Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja, melyet április 22-24. között immár ötödik alkalommal rendeznek meg a Veszprémi Petőfi Színházban. A három nap során színes, aktuális problémákat, kérdéseket boncolgató programjaikkal,...
Új színdarabok
Egyensúlyban
Egyensúlyban
Budapest 
Egyensúlyban
Egyensúlyban
Budapest 
Egyensúlyban
Egyensúlyban
Budapest 
Egyensúlyban
Egyensúlyban
Budapest 
Egyensúlyban
Egyensúlyban
Budapest 
Egyensúlyban
Egyensúlyban
Budapest 
Egyensúlyban
Egyensúlyban
Budapest 
Egyensúlyban
Egyensúlyban
Budapest 
Egyensúlyban
Egyensúlyban
Budapest