A legtöbbünknek van egy cseresznyéskertje

A Katona József Színházban a napokban mutatták be Csehov klasszikusát, a Cseresznyéskertet. Az előadást – az idén elhunyt Morcsányi Géza fordítása alapján – Tarnóczi Jakab rendezte. Az előadás a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében, a Budapest Brand közreműködésével valósul meg.

Fotók: Horváth Judit (Katona József Színház)
Fotó: Fortepan / Hunyady József

Szabó Magda-nap a Várkert Bazárban

A 105 éve született és 15 éve elhunyt Szabó Magda író életművét idézi meg gyerekprogramokkal, színházi produkciókkal, filmvetítéssel és irodalmi beszélgetéssel október 15-én, a Várkert Bazár.
 
Fotó: Horváth Judit

A Madách téren nyitja a szezont az Örkény Színház

A hagyományok szerint az Örkény Kert elnevezésű programsorozattal nyitja a színházi szezont szeptember 10-én az Örkény Színház.
 
Az évadzáró is a

A szabadban várja a nézőit a Radnóti

Három hónap után újra lehet színházba, moziba, koncertekre járni, lehet végre enni a lélek kenyerét. A Radnóti Színház egy szelettel járul hozzá a nyári kultúrfogyasztáshoz, egy kultikus előadását “nyitja meg” és nem a tereit.
 
Ilyen lesz a – rövidített – pécsi nyár

Ilyen lesz a – rövidített – pécsi nyár

A rövidített formában megvalósuló Pécsi Nyári Színház keretében hat színpadi előadással, emellett számos koncerttel várják a közönséget júliusban és augusztusban Pécs hagyományos szabadtéri játszóhelyszínén, a Káptalan Kertben.
 
Bereményi Géza a télikertben

Bereményi Géza a télikertben

A magyar kultúra napja alkalmából Bereményi Gézának adták át a hétvégén a Kölcsey-emlékplakettet. Az indoklásban elhangzott, hogy munkássága azt is megmutatja, hogy az igazi kultúrának nemzedékeket és közösséget összeragasztó funkciója van.
 
Fotó: Blikk

Még jobb hírt kaptunk Kulka Jánosról!

Mint arról novemberben beszámoltunk, pazar szereposztással állítják színpadra nyáron Szegeden a Don Juant: Csákányi Eszter, Bodrogi Gyula és Jakab Tamás mellett Kulka János is feltűnik majd a Moliére-komédiában. De ez mind semmi!
 
Fotó: pexels.com

Három színész – egy zenész

A Várkert Irodalom új irodalmi sorozata három ismert színészt és egy népszerű zenészt állít egy színpadra, mindig más szervező gondolattal, amely összefűzi a magyar klasszikus és kortárs költészetet.
 
Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok