Három színész – egy zenész

2018. November 05.  ·   Ajánló   ·  SZV

A Várkert Irodalom új irodalmi sorozata három ismert színészt és egy népszerű zenészt állít egy színpadra, mindig más szervező gondolattal, amely összefűzi a magyar klasszikus és kortárs költészetet.

Fotó: pexels.com

A novemberi (november 6. kedd 19.00 óra) ENEMVÉ (Nagy Magyar Versek) a hallhatatlanság, a halál, az elmúlás, az örökkévalóság köré szövődik.

Szereplők: Csákányi Eszter, Földes Eszter, Orosz Ákos

Zene: Lovasi András

Háziasszony: Ugron Zsolna

Advent második vasárnapján (2018. december 9. vasárnap, 19.00), a sorozat negyedik állomásán az ünnepről, a „magasságról és a mélységről”, a varázslatról és a várakozás öröméről hallgathatjuk legnagyobb költőink, íróink remekeit, gyöngyszemeit.

Nagy Magyar Versek tőlük: Ady Endre, Tóth Árpád, Pilinszky János, Faludy György, Györe Balázs, Tóth Krisztina, Kiss Ottó, Szabó T. Anna; Kovács András Ferenc, Somlyó György, József Attila, Radnóti Miklós

Az ünnepi hangulatra való tekintettel a részt vevők száma is megnő:

Szereplők: Balla Eszter, Tompos Kátya, Csuja Imre, Kamarás Iván, Mácsai Pál, Máté Gábor

Zene: Szabó Balázs/Szabó Balázs Bandája

Háziasszony: Ugron Zsolna

Várkert Bazár, Nagy Magyar Versek

 

 

Szólj hozzá!


Kortárs társadalmi szélmalomharcaink – Ősbemutatóra készül az Örkény Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink –...

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és...
 
Színház naptár

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.
Új színdarabok