A nők és a művészet – nehezített pálya

Számos kutatás bizonyítja, hogy a női művészeknek nehezebb dolguk van a kreatív szakmákban, mint a férfiaknak.

Fotó: Béjart Ballet Lausanne
Mi a közös egy futballistában és egy táncosban?

Mi a közös egy futballistában és egy balett-táncosban?

Kovács Zsolt Vencel a híres Bejart Ballet társulatának tagja. Markó Iván után ő az egyetlen magyar, aki ebben a világhíres csapatban dolgozhat. Őszintén reméljük, hogy az ünnepi időszakot ő is és a társulat többi tagja is átvészelte sérülés nélkül.
 
Színésznők szorult helyzetben

Színésznők szorult helyzetben

A legsikeresebb színésznőkkel is előfordul, hogy olykor egy pillanatra kiesnek szerepükből vagy éppen elfelejtik a szövegeket... Megtörtént ez már Kovács Patríciával, Rujder Viviennel és Stork Natasával is.
 
Fotó: Pexels

Indul a SzínházTV

A SzínházTV egy online színházi streaming szolgáltató platform, amelyen keresztül otthonról nézhetünk élő színházi előadásokat. A csatorna a Jurányi Ház Egy őrült naplója című darabjával debütál november 12-én este 19:00 órakor, ezután pedig minden csütörtökön 19:00-kor...
 
Simlisek és őszinték – a Házassági leckék folytatása a Centrálban

Ádázabb, mint az első volt: a Házassági leckék folytatása a Centrálban

Hazai ősbemutatóra készülnek a Révay utcában: a Házassági leckék középhaladóknak „folytatásában” Florian Zeller francia író újragondolta az eredeti előadás alaphelyzetét és újra összehozta ugyanazt a négy szereplőt. Puskás Tamás rendezésében a nézők így ismét együtt...
 
Az Anyád kínja után itt az Apád füle

Az Anyád kínja után itt az Apád füle

Az évek óta telt házas Anyád kínja után az apaság rejtelmeibe nyújt betekintést az Orfeum legújabb vacsoraszínházi darabja.
 
Fotó: SZFE

A minisztérium átalakítaná a színművészetit

Új modellben működtetné tovább a Színház- és Filmművészeti Egyetemet az Innovációs és Technológiai Minisztérium.
 
Fotó: Viva La Musiva/ Czitrovszky Balázs

Elhunyt Kovács Zsuzsa: több mint 50 évig volt az Operett társulatának tagja

Életének 75. évében tegnap elhunyt Kovács Zsuzsa. A Budapesti Operettszínház Jászai Mari-díjas színművészét hosszas betegség után pénteken érte a halál, temetéséről később intézkednek.
 
Mostantól fogva Csőre Gábor a váci színház művészeti igazgatója

Mostantól fogva Csőre Gábor a váci színház művészeti igazgatója

Arról két hete számoltunk be, hogy a színházat és személyét érintő, folyamatossá vált csatározások miatt távozik a Váci Dunakanyar Színház éléről Kis Domonkos Márk.
 
Távozik a Váci Dunakanyar Színház vezetője

Távozik a Váci Dunakanyar Színház vezetője

Távozik a Váci Dunakanyar Színház éléről Kis Domonkos Márk a színházat és személyét érintő, folyamatossá vált csatározások miatt – tájékoztatta a színház az MTI-t.
 
A nap, amikor a magyar komédiás, Ernie Kovacs Los Angeles-ben meghalt egy autóbalesetben

Amerikai komédiás magyar gyökerekkel: Ernie Kovács

Január 13. szerencsétlenséget hozott Ernie Kovacs életébe: a magyar származású komédiás 58 éve ezen a napon halt meg Los Angelesben egy autóbalesetben.
 
Világgá megy Ványa bácsi

Világgá megy Ványa bácsi

17 város, 9 ország, 3 földrész – a Váci Dunakanyar Színház és a Bartók Kamaraszínház koprodukciója, a Ványa bácsi a bresti Belaya Vezha Nemzetközi Színházi Fesztivál fődíja és a lembergi Arany Oroszlán Fesztiválon elért sikerei után világ körüli útra indul.
 
Magyar színházi siker Bresztben

Magyar színházi siker Bresztben

Magyar siker született a Belaya Vezha Nemzetközi Színházi Fesztiválon: a fődíjat a Váci Dunakanyar Színház és a Bartók Kamaraszínház közös produkciója, a Ványa bácsi hozta el.
 
A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

Robert Downey Jr., a Vasember sztárja szeptemberben debütál a Broadwayn a McNeal című új darab főszerepében –számolt be róla a Variety.com.
 
Színház naptár

Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

A tavalyi esemény sikerén felbátorodva idén is megrendezik május 30. és június 2. között a Határvonalak Színházi Fesztivált Szombathelyen, a Weöres Sándor Színházban, mely során a különböző színházi formákat kívánják megmutatni a táncszínháztól kezdve a prózain és a zenésen át egészen a multimédiás eszközöket is...

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.
Új színdarabok