Indul a SzínházTV

2020. November 11.  ·   Karantén az egész világ   ·  szinhazvilag.hu

A SzínházTV egy online színházi streaming szolgáltató platform, amelyen keresztül otthonról nézhetünk élő színházi előadásokat. A csatorna a Jurányi Ház Egy őrült naplója című darabjával debütál november 12-én este 19:00 órakor, ezután pedig minden csütörtökön 19:00-kor láthatnak élő színházi közvetítéseket a nézők. A közvetítések háziasszonya Kovács Patrícia színművész lesz.

Fotó: Pexels
Mindez azt is jelenti, hogy "egy jegy áráért" többen is megnézhetik a közvetítést, így, ha a járványhelyzethez mérten biztonságos a dolog, akkor többen is helyet foglalhatnak a napppali kanapéján...
A színházkedvelők jelenleg az Orlai Produkciós Iroda, a Katona József Színház, a Játékszín és a Centrál Színház darabjaira válthatnak jegyet a platformon, ám a jövőben várhatóan még több színház előadásaival bővül majd a kínálat.
A Jurányi Ház, az Orlai Produkciós Iroda, a Füge Produkció és a Katona József Színház koprodukciója, a Bodó Viktor rendezte Egy őrült naplója előadás után november 19-én a Centrál Színház New York-i komédia, november 26-án pedig a Játékszín Hatan pizsamában című előadásai lesznek láthatók csütörtökönként 19:00-tól a platformon.
A platform háziasszonya Kovács Patrícia színművész, ő avatja be a nézőket az előadások titkaiba, akik a közvetítések előtt az aktuális előadáshoz kapcsolódóan egy pár perces bevezetőt láthatnak majd, a szünetben pedig egy húsz perces beszélgetés során kulisszatitkokat tudhatnak meg. A SzínházTV tervezi, hogy a jövőben a darabok megtekintése utáni fórumot is szervez, ahol a nézők beszélgethetnek egymással, az alkotókkal és színészekkel, valamint exkluzív tartalmakhoz férhetnek hozzá.
„Nagyon nagy kihívás, hogy én lehetek a SzínházTV háziasszonya és bevezethetem a nézőket a színházak világába. Izgalommal és lelkesedéssel várom a munkát, hiszen a streamingszolgáltatás újdonság mindannyiunk számára. Fantasztikus ötletnek tartom eljuttatni az előadásokat és a magyar kultúrát mindenki otthonába Amerikáról Ausztráliáig" – mondta Kovács Patrícia.
A SzínházTV-ben a már említett előadásokon kívül megtekinthető lesz a Katona József Színház Jeanne d'Arc és a Játékszín A szőke ciklon című előadása is, valamint az Orlai Produkciós Iroda Határátlépések, Second Life, avagy kétéletem és Hogy szeret a másik darabjai is.
Nem ez az egyetlen platform, amelyen keresztül színházi táplálékhoz juthatnak az éhezők: az e-Színház felületén élő és rögzített előadások, valamint online premierek tekinthetők meg. Havi megújuló előfizetéssel minden rögzített előadás korlátlanul megnézhető egy hónapon keresztül. A platformot az Alapítvány a Magyar Színházakért fejlesztette és hozta létre, felajánlásokat – támogatói jegy formájában – elfogadnak.
SzínházTV, streming, Kovács Patrícia, Orlai Produkciós Iroda, aKatona József Színház, Játékszín, Centrál Színház

 

 

Szólj hozzá!


Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi...

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi...
 
Színház naptár

Generációnk a padlón hever (Az ügynök halála, Centrál Színház)

Mint arról már többször is hírt adtunk, a Centrál Színház tűzte műsorára a drámairodalom egyik klasszikusát. A főpróbán jártam, és előre bocsájtom, nem kritikaírásra vállalkoztam, hanem arról beszélnék, hogy 2024-ben számomra mit jelentett ez az előadás.

A nők és a művészet – nehezített pálya

Számos kutatás bizonyítja, hogy a női művészeknek nehezebb dolguk van a kreatív szakmákban, mint a férfiaknak.
Új színdarabok
A király beszéde
A király beszéde
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
kettős:játék
kettős:játék
Budapest