Miért kapott Mongóliából egy lófejű hegedűt a miskolci színház?

Egy tradicionális morin khuur nevű mongol hangszert ajándékozott Baatarjav Sainnyambuu, Mongólia budapesti nagykövete a Miskolci Nemzeti Színháznak. Nem "csak úgy"...

Fotók: Éder Vera/ Miskolci Nemzeti Színház
Pár napig nem lesz előadás Miskolcon

Pár napig nem lesz előadás Miskolcon

A Miskolci Nemzeti Színház egyik művészénél pozitív eredményt mutatott a koronavírus teszt, így ma estétől szeptember 25-ig biztosan elmaradnak a meghirdetett előadások.
 
Bál a Savoyban

Bál a miskolci Savoyban

A Bál a Savoyban Ábrahám Pál egyik legnépszerűbb, napjainkban is Európa szerte játszott operettje. Ma este lesz a miskolci premierje.
 
Fotó: MTI

Így néz ki az ország első színházi előadásának a nézőtere

Sőt, talán egész Európáé is... A Miskolci Nemzeti Színház június 12-i premierjére a Bemutató Arany bérletes nézőkön kívül a miskolci egészségügyi dolgozókat hívta meg a teátrum, meghálálva ezzel az előző hónapok áldozatos munkáját.
 
Még egy napig látható a díjnyertes Velencei kalmár!

Még egy napig látható a díjnyertes Velencei kalmár!

Online színházi közvetítéseinek sorát A velencei kalmár című előadással kezdte a Miskolci Nemzeti Színház, ahol a közönség Mohácsi János rendezésében láthatta Shakespeare drámáját a 2018-2019-es évadban.
 
Fotó: Gálos Mihály Samu

Kiszabadulhatunk-e fájdalmaink ketrecéből? – A vadkacsa története a miskolci színpadon

Ibsen A vadkacsa című műve, Simone Stone „The daughter” című filmforgatókönyve és a színészek ötleteinek felhasználásával készített színpadi átiratot Rusznyák Gábor a Miskolci Nemzeti Színházban.
 
Egy opera, amely az érzelmek viharát zúdítja a nézőre – Don Carlos a Miskolci Nemzeti Színházban

Egy opera, amely az érzelmek viharát zúdítja a nézőre – Don Carlos a Miskolci Nemzeti Színházban

Verdi egy kevésbé ismert, de annál izgalmasabb operáját mutatja be február 7-én a miskolci teátrum.
 
Szemüvegek és színpadi díszítők kerestetnek!

Szemüvegek és színpadi díszítők kerestetnek!

A Miskolci Nemzeti Színház az Ördögök című előadásához a képen láthatóakhoz hasonló századfordulós drótkeretes vagy teknőckeretes szemüvegeket keres.
 
Fotó:mnsz.hu

Statisztákat keresnek a Don Carlos című előadásba!

Énektudás és színpadi tapasztalat nem elvárás, de előnyt jelent!
 
Fotó: Miskolci Nemzeti Színház

Ismét egy film adaptációja került színpadra: Ádám almái Miskolcon

Az Ünnep után Szabó Máté újabb dán filmet állít színpadra a Miskolci Nemzeti Színházban: december 6-tól van műsoron az Ádám almái.
 
Hogy kell Zöld Színházat csinálni?

Hogy kell Zöld Színházat csinálni?

A Miskolci Nemzeti Színház szeptemberben jelentette be, hogy a 2019/2020-as évadtól kezdve elkötelezi magát, hogy az ország első környezettudatos színházi intézménye, úgynevezett zöld, öko-tudatos színháza legyen. Az elmúlt két hónapban számos területen tette fenntarthatóvá...
 
Fotó: Gofrim

Egy színpadi nyelvbotlásból édesség született Miskolcon

A miskolci Gofrim étterem új édességet vezetett be a kínálatába: a Luxemburg gofrija lett a Luxemburg grófja előadás hivatalos gofrija, és egészen addig kapható, amíg a darab műsoron van!
 
Fotó: Monica Silvestre/Pexels

Függöny fel! – Évadnyitás Szolnokon, Miskolcon és Egerben

Már minden színházban gőzerővel készülnek az évadnyitásra, tegnap a budapesti Katona József színház startjáról írtunk, ma három vidéki színház kerül reflektorfénybe.
 
Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok