Tavaszköszöntő fesztivál Liliomfival és színes programokkal Szentendrén

Tavaszköszöntő fesztivál Liliomfival és színes programokkal Szentendrén

Szigligeti Ede Liliomfijának újragondolt változatával kezdődik a március 1-től április 7-ig tartó Szentendrei Tavaszi Fesztivál.
 
Az utcaszínház izgalmas világa: Bondorodó fesztivál

Az utcaszínház izgalmas világa: Bondorodó fesztivál

Kapolcs legújabb fesztiválja, a Bondoró Utcaszínház Fesztivál egyelőre még újdonságnak számít a hazai fesztiválpalettán. A magát vidám kavalkádként aposztrofáló rendezvény tavaly jött létre hiánypótló céllal: a szervezők a Magyarországon talán kevésbé jól ismert...
 
Fotó: Vígszínház

11 év szünet után újra megrendezik az Európai Színházi Unió fesztiválját

A Kolozsvári Állami Magyar Színház lesz a házigazdája az Európai Színházi Unió (UTE) fesztiváljának, amelyet 11 év kihagyás után rendeznek meg november 19. és 30. között.
 
Fotó: Soós Lajos/MTI

A miskolci Cyrano lett a Vidéki Színházak Fesztiváljának legjobb előadása

A Miskolci Nemzeti Színház Cyrano című előadása, Keszég László rendezése nyerte el a legjobb előadás díját a Vidéki Színházak Fesztiválján.
 
Szombaton kezdődik a Bujtor István Filmfesztivál

Szombaton kezdődik a Bujtor István Filmfesztivál

Szombaton kezdődik a Bujtor István Filmfesztivál Balatonszemesen, ahol a filmvetítések mellett egyebek mellett színházi előadásokkal, emlékkiállítással, szabadtéri koncertekkel és ételkóstolóval is várják az érdeklődőket.
 
Fotó: Edinburgh Evening News

Edinburghban lenne most jó élni!

Több ezer előadás várja a látogatókat az edinburghi fesztiválokon augusztusban. A nemzetközi fesztivál vendégei között van mások mellett Gustavo Dudamel, az eseményt kísérő Fringe-en pedig jócskán több mint háromezer programból válogathatnak az érdeklődők péntektől augusztus...
 
Fotó:  Les Commandos Percu- Silance

A Sétálók, a Nagy, a fateve és a dodókacsák: utcaszínházak a Szigeten

A Sziget talán leglátványosabb produkciója évről-évre a Nagy Utcaszínház, illetve a fesztiválon a legváratlanabb helyeken felbukkanó megannyi sétáló utcaszínház.
 
Fotó: Pályi Zsófia

Elsöprő siker koronázta a Recirquel avignoni vendégjátékát

Első alkalommal mutatták be július 5. és 28. között Franciaországban a Recirquel 2018-ban debütált előadását, a My Land-et. Az újcirkuszi produkciót folyamatos telt ház és komoly szakmai érdeklődés kísérte.
 
Fotó: Örkény Színhát: Üvegbúra

Nők a p̶u̶l̶t̶ ̶m̶ö̶g̶ö̶t̶t̶ színpadon

Kiemelten foglalkozik a női témákkal az augusztus 2-án kezdődő szegedi Thealter színházi fesztivál, melyen hangsúlyosan lesznek jelen a nemzetközi – cseh, szlovák, szlovén és román – produkciók is.
 
Zenés darabok is nevezhettek a Vidor Fesztivál színházi versenyprogramjába

Idén zenés darabok is nevezhettek a Vidor Fesztiválra

A hazai színházak repertoárjából válogatott tizennyolc vígjátékot és zenés színpadi játékot láthat a közönség az augusztus 23. és 31. között megrendezendő Vidor Fesztivál színházi versenyprogramjában.
 
Fotó: Armel Opera Competition and Festival

Alföldi Róbert rendezése több elismerést is kapott az Armel fesztiválon

Kiosztották az Armel Operafesztivál idei díjait vasárnap: az Egy eltűnt férfi naplója című, Ivo van Hove rendezte kortárs belga előadás lett a legjobb produkció és több elismerésben részesült Alföldi Róbert rendezése, Mozart műve, a Don Giovanni.
 
Fotó: Armel Opera Festival

Ingyenes operabusz Budapestről Bécsbe

Az Izlandi Operaház Brothers című előadásával ma kezdődik és szombatig tart az idei Armel Operafesztivál, amelyen öt produkciót láthat a közönség.
 
Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi...

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi...
 
Színház naptár

Generációnk a padlón hever (Az ügynök halála, Centrál Színház)

Mint arról már többször is hírt adtunk, a Centrál Színház tűzte műsorára a drámairodalom egyik klasszikusát. A főpróbán jártam, és előre bocsájtom, nem kritikaírásra vállalkoztam, hanem arról beszélnék, hogy 2024-ben számomra mit jelentett ez az előadás.

A nők és a művészet – nehezített pálya

Számos kutatás bizonyítja, hogy a női művészeknek nehezebb dolguk van a kreatív szakmákban, mint a férfiaknak.
Új színdarabok
A király beszéde
A király beszéde
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
kettős:játék
kettős:játék
Budapest