Elsöprő siker koronázta a Recirquel avignoni vendégjátékát

2019. July 30.  ·   Fesztivál   ·  Színházvilág.hu

Első alkalommal mutatták be július 5. és 28. között Franciaországban a Recirquel 2018-ban debütált előadását, a My Land-et. Az újcirkuszi produkciót folyamatos telt ház és komoly szakmai érdeklődés kísérte.

Fotó: Pályi Zsófia

A Vági Bence rendezte alkotás ezúttal a franciaországi Festival OFF d’Avignon közönségét és a francia kritikusokat kápráztatta el: a kritikusok a „homok isteneiként” és a „porond Apollónjaiként” aposztrofálták a társulat artistáit, akik szerintük „fluid mozgásukkal, érzékiségükkel újraértelmezik az előadó-művészeti műfajokat”.

„Nagyon komoly sikerként értékeljük, hogy az egyébként rendkívül kritikus francia közönség előtt, a fesztivál szervezői által sem várt módon már az első naptól kezdve telt házzal futott az előadásunk” – mondta Vági Bence.

A Recirquel alapító-művészeti vezetője hozzátette, a szakmai érdeklődés is folyamatos, és már a fesztivál ideje alatt több franciaországi előadásra leszerződtek.

„Nagyon nagy szó, hogy több hónapon, ráadásul az ország legkülönbözőbb pontjain láthat egy magyar kulturális produkciót a francia közönség, köszönhetően a franciaországi Nemzeti Színházak Szövetsége meghívásának” – tette hozzá.

A kortárs táncot, a színházat és a cirkuszművészetet ötvöző My Land – amely az emberiség gyökereit kutatva, az ember és anyaföld közötti örök kapcsolatot állítja fókuszba – idén többek közt látható lesz a skóciai Edinburgh Fringe és a hollandiai Cultura Nova fesztiválokon is.

A magyar közönség legközelebb szeptemberben 13-án láthatja a My Land-et a Müpa színpadán.

újcirkusz, Recirquel, My Land, Avignon

 

 

Szólj hozzá!


Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda...
 
Színház naptár

A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

Ónodi Eszter az ország egyik legismertebb színésznője, a Katona József színház tagja, számos ismert film és sorozat főszereplője. Évek óta nagyon odafigyel a környezetére, méhlegelőt alakít ki a telkén, virágot ültet, biciklivel jár és arra törekszik, hogy a főzések során is a lehető legfenttarthatóbban járjon el. Most...

A majdnem tökéletes boldogság receptje

A LIAison és a Füst sikere után megszületett Pokorny Lia legújabb önálló estje. A majdnem tökéletes boldogság receptje című előadás április 12-én a MOMKultban debütál, és onnantól kezdődően havonta látható majd Budapesten és az ország különböző pontjain.
Új színdarabok