Elveszett a remény: elmarad az Avignoni Fesztivál

A világ leghíresebb színházi találkozójának szervezői hétfő este jelentették be a szomorú hírt, nem sokkal azután, hogy hogy Emmanuel Macron francia államfő május 11-ig meghosszabbította a koronavírus-járvány miatti kijárási korlátozásokat, valamint jelezte, hogy fesztiválokat és egyéb tömegrendezvényeket legalább július közepéig nem lehet rendezni.

A világ leghíresebb színházi találkozója még reménykedik

A világ leghíresebb színházi találkozója még reménykedik

Az Avignoni Fesztivál igazgatója még bízik abban, hogy a világ leghíresebb színházi találkozóját júliusban meg lehet rendezni Dél-Franciaországban. Az 1947-es megalapítása óta a fesztivált csak egyszer, 2003-ban, a szerződéses munkatársak sztrájkja miatt törölték.
 
Fotó: Pályi Zsófia

Elsöprő siker koronázta a Recirquel avignoni vendégjátékát

Első alkalommal mutatták be július 5. és 28. között Franciaországban a Recirquel 2018-ban debütált előadását, a My Land-et. Az újcirkuszi produkciót folyamatos telt ház és komoly szakmai érdeklődés kísérte.
 
Pillanatkép az Architecture-ből

Tömegesen távoztak a nézők a világ leghíresebb színházi fesztiválja nyitóelőadásáról

Kortárs darabok és feltörekvő alkotók jellemezték a kedden záruló 73. Avignoni Fesztivált, amelyen csak egy egyszemélyes produkció, Racine Phaedra című tragédiájának humoros átirata váltott ki egyöntetű lelkesedést a kritikusok részéről.
 
Kortárs társadalmi szélmalomharcaink – Ősbemutatóra készül az Örkény Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink –...

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és...
 
Színház naptár

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.
Új színdarabok