A francia kormány kétmilliárd eurós rendkívüli támogatást nyújt a kulturális szektornak

Kétmilliárd eurós rendkívüli támogatást juttat a francia kormány a kulturális szektornak abból a 100 milliárd eurós gazdaságösztönző csomagból, amelyet a koronavírus-járvány miatt tavasszal kihirdetett általános karantén okozta recesszió leküzdésére jövő héten jelent be a kormány.

A francia kormány kétmilliárd eurós rendkívüli támogatást nyújt a kulturális szektornak
Molnár Piroska a tavalyi díjátadón (POSZT)

Elmarad a halasztott POSZT is

Későbbi időpontra halasztják a 20. Pécsi Országos Színházi Találkozót (POSZT), amelyet június helyett szeptemberben szerettek volna megtartani.
 
 Photo by Waldemar Brandt from Pexels

Már a második körben fizet a színházi dolgozókat támogató Segélyalap

Az alap állami támogatások híján önszerveződő kezdeményezésként indult, amelyet továbbra is elsősorban lakossági adományoknak köszönhetően tartanak fenn.
 
Az átnevelhetetlen Fotó: Katona József Színház/ Gerlóczy Judit

Pénz hiányában kreatív megoldásokra volt szüksége a Katona jelmeztervezőinek

Feltételezzük, hogy a kereskedelmi tévék legújabb, maszkos műsorainak adásonkénti jelmez- és díszletköltségvetése nagyobb, mint egy teljes évadon keresztül játszott előadásé. A Katona József Színház szerdán a Facebookon tette közzé, mivel jár a pénzszűke.
 
Ilyen sem fordult még elő a Pethes Agárdi Alapítvány fennállása óta...

Ilyen sem fordult még elő a Pethes Agárdi Alapítvány fennállása óta...

Többszöri felhívásunkra egyetlen pályázat sem érkezett be, így a kuratórium nem tudta kiosztani a fiatal színész házaspároknak járó díjat.
 
Gerhart Hauptmann Naplemente előtt című drámája a József Attila Színházban (MTI)

Megszületett a megállapodás a fővárosi fenntartású színházak támogatásáról

Az eddigi tao-támogatásnál magasabb, fix összegű előadóművészeti támogatást kapnak a jövőben a fővárosi fenntartású színházak, idén ez az összeg 3,5 milliárd forint.
 
Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok