Pénz hiányában kreatív megoldásokra volt szüksége a Katona jelmeztervezőinek

2020. March 04.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

Feltételezzük, hogy a kereskedelmi tévék legújabb, maszkos műsorainak adásonkénti jelmez- és díszletköltségvetése nagyobb, mint egy teljes évadon keresztül játszott előadásé. A Katona József Színház szerdán a Facebookon tette közzé, mivel jár a pénzszűke.

Az átnevelhetetlen Fotó: Katona József Színház/ Gerlóczy Judit

Dióhéjban: Az átnevelhetetlen, A császár és a Poppea megkoronázása című előadásoknak nem volt díszlet- és jelmezkerete, abból kellett kifőzniük a megoldást, ami a rendelkezésükre állt. Szerintünk egy "Katona" esetében ez nem akkora para, minimálban is képesek emlékezetes színházi perceket szerezni. Igazából ezt a közleményt sem tudjuk hova tenni, az ember azt gondolná, nekik aztán végképp nem kell magyarázkodniuk, legalábbis díszlet és jelmez miatt tuti nem. Mi még azt sajnáljuk, hogy e-mailen keresztül történő válaszolásra sem futja a keretből, mert eleddig sohasem reflektáltak az ily módon feltett kérdéseinkre, bár a sajtóanyagok valahogy mindig eljutnak hozzánk.

Amúgy meg egyetértünk az egyik kommentelő véleményével:

"Menő. Úgyis az újrahasznosításé a jövő."

A színház tisztán fővárosi finanszírozású intézmény maradt, ami remek dolog a függetlensége szempontjából, ez azonban azt jelenti, hogy a kieső állami támogatást az önkormányzatnak kell majd pótolnia. Reméljük, elindult a párbeszéd a színház és a főváros között, és nem a Facebookon fogják üzengetéssel és közleményekkel lebonyolítani a dolgot. Nem lenne menő.

Katona József Színház, kulturtao, pénzhiány, állami támogatás

 

 

Szólj hozzá!


Kortárs társadalmi szélmalomharcaink – Ősbemutatóra készül az Örkény Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink –...

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és...
 
Színház naptár

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.
Új színdarabok