Ilyen sem fordult még elő a Pethes Agárdi Alapítvány fennállása óta...

2019. June 11.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

Többszöri felhívásunkra egyetlen pályázat sem érkezett be, így a kuratórium nem tudta kiosztani a fiatal színész házaspároknak járó díjat.

Ilyen sem fordult még elő a Pethes Agárdi Alapítvány fennállása óta...

A Magyar Színházi Társaság  – Agárdi Ilona színművész és férje, Pethes György rendező végrendeletének megfelelően – a fiatal színészházaspárok életének megkönnyítése, életkörülményeinek javítása érdekében alapítványt hozott létre 2007-ben.

A művészházaspár végakaratának megfelelően, a házaspár lakásának végrendeleti örököseként, az értékesített lakásuk vételárából hozta létre ezt az alapot azért, hogy a szűkös anyagi körülmények között élő fiatal színészházaspárok életminőségén javítsanak azzal, hogy a testi-felltöltődésüket is biztosító külhoni pihenésüket anyagilag támogatja.

2018-ban Kosik Anita (képünkön) és Gulácsi Tamás nyerte el a díjat, az összeget egy spanyolországi nyaralásra fordították.

A pályázaton részt vehet minden olyan magyar színészházaspár, amelynek egyik tagja sem töltötte még be (a pályázat benyújtásának határidejéig) a harmincötödik életévét, és mindkét házasfél igazolt módon valamelyik magyar nyelvű színház főfoglalkozású színésze.

Nem lehet tudni, melyik kitétel jelentett teljesíthetetlen követelést, mindenesetre idén egyetlen pályázó sem akadt.

A kuratórium szomorúan veszi tudomásul, hogy bár a felhívást minden magyar nyelvű színházhoz eljuttatták, s az interneten is megjelent, ebben az évben az alapítvány tőkéjét gyarapítja a díjra fordítható összeg.

Forrás

Pethes Agárdi Alapítvány, színészházaspárok, nyaralás, támogatás

 

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok