Jönnek az oroszok! Hoznak telet, jeget, álmot, mesét

Jönnek az oroszok! Hoznak telet, jeget, álmot, mesét

December 15-én dupla előadással érkezik hazánkba a világ első jégcirkusza: a „Téli mesék” című produkciójukat hozzák el a a BOK Sportcsarnokba.
 
Fotó: Madách Színház

A Madách Színház negyedszer is MagyarBrands-díjas

A MagyarBrands a legmegbízhatóbb és legeredményesebb magyar márkákat értékeli. A program kiválasztási folyamata rendkívül komplex: egy márka pénzügyi adatok többszempontú vizsgálata, valamint fogyasztók és szakértők egyöntetű értékítélete alapján részesülhet ebben az...
 
Geppetto szoftverfejlesztő, Pinokkió robotgyerek – a klasszikus mese ÚJ-szerű értelmezése

Geppetto szoftverfejlesztő, Pinokkió robotgyerek – a klasszikus mese korszerű értelmezése

Egy merőben új felfogásban, a XXI. század kommunikációs köntösébe öltöztetve vitte színpadra a Pesti Magyar Színházban Carlo Collodi népszerű meséjét, a Pinokkiót - Monori András ötlete alapján - Deres Péter dramaturg és Vidovszky György rendező. A darab "új" címe: PIN:okkió.
 
Fotó: Monica Silvestre/Pexels

Függöny fel! – Évadnyitás Szolnokon, Miskolcon és Egerben

Már minden színházban gőzerővel készülnek az évadnyitásra, tegnap a budapesti Katona József színház startjáról írtunk, ma három vidéki színház kerül reflektorfénybe.
 
Fotó: Átrium

Az Átrium is felkészült az új színházi évadra

Augusztus 21-től ismét nyitva az Átrium! Noha a kulturális kormányzat a 2019-re tervezett tao 77 százalékát elvonta a színháztól, jelentősen csökkentett programmal, sok átalakítással ugyan, de megkezdi a 2019/2020-as évadot. Az Átrium saját produkciói mellett befogadott előadások,...
 
Balázs Péter marad a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója

Balázs Péter marad a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója

Balázs Péter marad a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója, erről csütörtökön döntött a város közgyűlése.
 
Májustól nem játssza az Átriumban az előadásait az Operettszínház

Májustól nem játssza az Átriumban az előadásait az Operettszínház

A Budapesti Operettszínház vezetősége a Nők az idegösszeomlás szélén és a Frida című előadások játszását májustól nem tudja vállalni, mint írják, „a kialakult tao helyzet bizonytalansága miatt – és ameddig ez a kérdés nem tisztázódik".
 
Hogyan értsük félre a nőket?

Hogyan értsük félre a nőket?

Nem tévesztettük el, tényleg nem arról van szó, hogy hogyan NE értsük félre őket: ez egy másfajta tematikájú weboldal cikke lenne. Itt és most egy színházi estről lesz szó.
 
Kortárs társadalmi szélmalomharcaink – Ősbemutatóra készül az Örkény Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink –...

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és...
 
Színház naptár

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.
Új színdarabok