Fotó: Játékszín

Falusi Mariann csatlakozik a Menopauza musical szereplőgárdájához

A Menopauza is szerepelt azon előadások repertoárján, amelyek a kőszínház nyári pihenője alatt elvitték a Játékszínt a nézőkhöz. Huszonhárom tájelőadást játszott a színház az évadszünetben. Tíz városba kilenc produkcióval utazott többek közt Bánsági Ildikó, Hernádi Judit,...
 
Megkezdődött az őszi évad a Játékszínben

Megkezdődött az őszi évad a Játékszínben

Elndult az őszi évad a budapesti Játékszínben, ahol csütörtökön az előző évad nagy sikerű vígjátékát, Szente Vajk Legénybúcsú című darabját láthatta a közönség.
 
Fotó: Játékszín

Mennyei hanggal búcsúzik a Játékszín Siófoktól

Tavaly debütált sorozattal a budapesti Játékszín a siófoki Színparton. Idén július 6-tól hat szombat estén ismét várták a déli part legnagyobb szabadtéri játszóhelyének közönségét.
 
Fotó: Szeged.hu

Simándy József és a Szegedi Szabadtéri Játékok sorsa összefonódik

Felavatták Simándy József operaénekes bronz mellszobrát – Kelemen Kristóf alkotását – a Szegedi Szabadtéri Játékok újraindításának 60. évfordulója alkalmából a Dóm tér Nemzeti Pantheonjában,
 
Fotó: Hernádi Judit/FB

Közönségdíjat kapott Hernádi Judit

A Játékszín társulati ülésen közönségdíjat kapott Nagy Sándor és Hernádi Judit, a szakmai elismerések közül a Kránitz Lajos-díjat idén Szente Vajk színművésznek, a Kishonti Ildikó-díjat Kékesi Miklós művészeti titkárnak adta át Bank Tamás igazgató.
 
Jön, jön, jön: Szegedi Szabadtéri Játékok

Jön, jön, jön: Szegedi Szabadtéri Játékok

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Hullámzó világ című táncjátékának bemutatójával kezdődik a Szegedi Szabadtéri Játékok június 21-én.
 
Fotó: Almási J. Csaba/Vígszínház

Szép város Kolozsvár – a Vígszínház előadást cserél

Két előadással, A Pentheszileia Program és A testőr című produkcióval vendégszerepel Kolozsváron júniusban a budapesti Vígszínház. A vendégjáték a Kolozsvári Állami Magyar Színház és a Vígszínház közötti hagyományos éves előadáscsere keretében valósul meg.
 
Most bárki felszállhat a Titanicra!

Most bárki felszállhat a Titanicra!

Na, jó, azért nem bárki: 18 év feletti nőket és férfiakat vár a Szegedi Szabadtéri Játékok gárdája a készülő Titanic produkció statisztacsapatába.
 
Fotó: Vörösmarty Színház

Gáspár Sándor óriásmacskákkal beszélget...

A világhírű japán író, Murakami Haruki World Fantasy-díjas regényéből Frank Galati készített csodálatos színpadi adaptációt. A székesfehérvári Vörösmarty Színház Kafka a tengerparton című előadása április 5-én vendégeskedik a Nemzeti Színházban.
 
Különleges Aida lesz nyáron Szegeden

Különleges Aida lesz nyáron Szegeden

Különleges látványvilággal, egyedi rendezői elképzelésekkel és élvonalbeli szereplőgárdával mutatják be az Aidát a Szegedi Szabadtéri Játékokon júliusban.
 
DiCaprio és Kate Winslet nyomdokában: ők lesznek a szegedi Titanic főszereplői

DiCaprio és Kate Winslet nyomdokában: ők lesznek a szegedi Titanic főszereplői

Vágó Zsuzsi és Veréb Tamás alakítják majd a Titanic musical szerelmespárját a Szegedi Szabadtéri Játékokon.
 
Kulka János a Szegedi III. Richárban (terasz.hu)

Kulka János nyáron színpadra lép!

Kulka János életét egy műtét mentette meg 2016-ban, egy súlyos stroke-ot követően. Mindannyian drukkoltunk a kiváló művésznek a felépülésért, ami sajnos nem volt teljes: a roham következményeként fellépő afázia egyelőre komoly akadályt képez a színpadra lépéshez – a remek...
 
Kortárs társadalmi szélmalomharcaink – Ősbemutatóra készül az Örkény Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink –...

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és...
 
Színház naptár

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.
Új színdarabok