Mennyei hanggal búcsúzik a Játékszín Siófoktól

2019. augusztus 05.  ·   Ajánló   ·  Színházvilág.hu

Tavaly debütált sorozattal a budapesti Játékszín a siófoki Színparton. Idén július 6-tól hat szombat estén ismét várták a déli part legnagyobb szabadtéri játszóhelyének közönségét.

Fotó: Játékszín

A Játékszín tavaly nyári előadásaival új lendületet adott a nyári szabadtéri szórakoztatás hagyományainak. A nagy múltú, egykori Kálmán Imre Szabadtéri Színpad is megújult, tökéletes helyszínt adva a fővárosban már népszerűvé vált vígjátékoknak és komédiáknak.

A balatoni közönség elsőként a Legyen a feleségem! című, fergeteges humorú produkciót láthatta Kovács Patrícia, Nagy Sándor és Gálvölgyi János főszereplésével július elején. 13-án a spanyol Alfonso Paso remekbe szabott krimikomédiája, a Hazudj inkább, kedvesem! került színre. A főbb szerepekben Tóth Enikő, Kerekes József, Csonka András és Vadász Gábor volt látható. 20-án Siófokra is elért a változás... Menopauza dalolva: Hernádi Judit, Náray Erika, Szulák Andrea és Tóth Enikő előadásában. 27-én a színház legújabb előadását láthatták Szente Vajk Legénybúcsú című komédiáját láthatták volna a siófoki nézők, de sajnos az estét elmosta az eső.

"Ha jól emlékszem, talán mindössze egyszer fordult elő hasonló eddig a pályafutásom során, hogy még az esőnapon sem tudtuk megtartani az előadást. Mi sem örültünk neki, de a nézőket sajnálom a legjobban. Hiszen voltak olyanok, akik Győrből utaztak Siófokra a Legénybúcsú című játékszínes darab miatt"szomorkodott Csonka András a Blikknek, akinek a kedvét végül két kollégája, Szerednyey Béla és Barabás Kiss Zoltán egy vitorlázással dobta fel.

Augusztus 3-án szerencsésen érkezett és távozott a Színpartról a Kölcsönlakás, Lengyel Tamás, Lévay Viktória, Debreczeny Csaba, Dobó Kata előadásában.

S ki zárhatná vajon méltóbban a sorozatot, mint a világ legrosszabb operaénekesnője? Tehetségtelenség, némi szeretet, báj és lelkesedés... A Mennyei hang! augusztus 24-én árad a szabadtéri színpadon..

Florence Foster Jenkins, akit a világ legrosszabb operaénekesnőjének tartanak, 1868-ban született Amerikában, Pennsylvaniában, 1912-től hangversenyezik – hangos sikerrel – lemezt készít, haláláig (1944) az elhivatott énekesnők életét éli. Ugyan lelkét a legtisztább muzsika árasztja el, a hanggal baj van: se ritmusérzéke, se hallása, ámde mindez nem zavarja népes rajongótáborát. Előadásaiból annyi szeretet, báj, a zene felemelő, nemesítő hatásába vetett hit árad, hogy ellensúlyozza fals hangjait. Első hangversenyét New York Cityben, a Ritz-Carlton báltermében adta, utolsót a Carnegie Hallban. Hangversenyeire minden jegy elkelt, sőt az utcán állva, tömegek reménykedtek, hogy bejuthatnak a nem mindennapi produkcióra. A közönség nevetett rajta – de imádták! (Forrás: Játékszín)

Peter Quilter darabját, húsz országban játszották – a főszerepet alakító híres, kiváló színésznőknek köszönhetően – kiemelkedő sikerrel. A Játékszín előadásában Bánsági Ildikó játssza az elragadó énekesnő szerepét, mellette mások mellett Gálvölgyi János és Szemennyei János is látható lesz az előadásban.

 

Játékszín, Mennyei hang, vendégjáték, nyár, Siófok

 

 

Szólj hozzá!


Koltai Róbert és Dörner György kapja idén a Madách-díjat

Koltai Róbert és Dörner György kapja idén a...

Madách Imrére emlékeznek születésének évfordulója alkalmából kedden Balassagyarmaton, az ünnepségen átadják a Madách-díjakat, amelyeket...
 
Színház naptár

Rózsaszín ruha

Emlékeznek a Nők című filmre? Az volt az a mozi, amiben kizárólag nők szerepeltek, még az utcai járókelők között sem akadt férfi, kivéve a legutolsó jelenetet, amiben az újszülött fiút mutatták. A Rózsaszín ruha című, jelenetfüzérekből álló darab majdnem ilyen, szinte kizárólag nőkről szól, nőket jelenítenek meg.

Színházi összefogás az ausztráliai bozóttüzek állatmentői részére

Január 24-én a RAM Colosseumban egyetlen előadás erejéig újra látható lesz az Édes Anna musical, ám most különleges és nemes szándék vezérelte a Budapesti Showszínház vezetőségét: az előadás bevételének egy részét Ausztráliába küldik, helyi állatmentő szervezetnek felajánlva.
Új színdarabok
Gitta
Gitta
Budapest 
Gitta
Gitta
Budapest 
39 lépcsőfok
39 lépcsőfok
Budapest 
39 lépcsőfok
39 lépcsőfok
Budapest 
39 lépcsőfok
39 lépcsőfok
Budapest 
39 lépcsőfok
39 lépcsőfok
Budapest