Fotó: pexels.com

Gyászol a Radnóti Színház

Ha egyáltalán jó volt/lesz valamire ez a járvány, az mindenképpen benne van, hogy nagyobb figyelmet kaptak a színházak vagy a koncert- és fesztiválprodukciók hátterét biztosító munkatársak. A Radnótinak most sajnos búcsút kellett vennie a színház portásától, aki egyben a gondnoka...
 
Elhunyt Shirley Knight

Elhunyt Shirley Knight (1936-2020)

Nem lehet NEM ismerni: a hatvanas évektől 2018-ig majdnem kétszáz filmben és tévés produkcióban szerepelt. A 83 éves színésznő természetes halállal halt meg szerdán a texasi San Marcosban – közölte a lánya.
 
Fotó: Viva La Musiva/ Czitrovszky Balázs

Elhunyt Kovács Zsuzsa: több mint 50 évig volt az Operett társulatának tagja

Életének 75. évében tegnap elhunyt Kovács Zsuzsa. A Budapesti Operettszínház Jászai Mari-díjas színművészét hosszas betegség után pénteken érte a halál, temetéséről később intézkednek.
 
Elhunyt az amerikai színház bárdja

Elhunyt az amerikai színház bárdja

81 éves korában Floridában elhunyt a Broadway egyik legendás szerzője, Terrence McNally, négyszeres Tony-díjas színműíró.
 
A Trónok harcában.

Elhunyt Max von Sydow

90 évesen elhunyt Max von Sydow, az egyetlen Oscar-díjra jelölt svéd filmszínész, Az ördögűző és A hetedik pecsét szárja, aki Ingmar Bergman számos filmjének főszerepét alakította.
 
Fotó: YouTube

Meghalt Zana József

Hosszan tartó betegség után, ma hajnali fél 5-kor hunyta le örökre a szemét Zana József a Honvéd Kórházban, ahol az utolsó hetét töltötte. Az AC News-nak a színművész lánya, Zita erősítette meg a hírt.
 
Fotó: Thomas Hampson Twitter

Egy legendával kevesebb lett a komolyzenei élet - Elhunyt Nello Santi

A 88 éves "Papa Santi" néven is ismert karmester halálát menedzsere elmondása szerint vérmérgezés okozta. A világ számos operaháza és annak művészei adtak ki búcsúközleményt az egyik legkedveltebb karmester távozása után.
 
Fotó: MTI

Elhunyt Andorai Péter

Életének 72. évében elhunyt Andorai Péter Kossuth-díjas színművész, a nemzet színésze - tudatta a család szombaton az MTI-vel.
 
Elhunyt Karinthy Márton

Elhunyt Karinthy Márton

Hosszan tartó súlyos betegség után, életének 71. évében, szerdán elhunyt Karinthy Márton Kossuth-díjas színigazgató, színházrendező, író, a Karinthy Színház és elődje, a Hököm Színpad alapító igazgatója - közölte a Karinthy Színház szerdán az MTI-vel.
 
Fotó: fanatik.ro

Elhunyt a bukaresti Bulandra Színház igazgatója

Szerdán 60 éves korában elhunyt Alexandru Darie rendező, a román színház egyik meghatározó alakja, a bukaresti Bulandra Színház direktora.
 
Fotó: MTI

Meghalt Marton László

Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező - közölte az MTI-vel a család pénteken.
 
Pénteken búcsúztatják Bács Ferencet

Pénteken búcsúztatják Bács Ferencet

Pénteken, 14 óra 30 perckor búcsúztatják az áprilisban elhunyt Bács Ferenc színművészt a Farkasréti temetőben – közölte a művész felesége az MTI-vel.
 
Kortárs társadalmi szélmalomharcaink – Ősbemutatóra készül az Örkény Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink –...

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és...
 
Színház naptár

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.
Új színdarabok