Pénteken búcsúztatják Bács Ferencet

2019. May 06.  ·     ·  Színházvilág.hu, MTI

Pénteken, 14 óra 30 perckor búcsúztatják az áprilisban elhunyt Bács Ferenc színművészt a Farkasréti temetőben – közölte a művész felesége az MTI-vel.

Pénteken búcsúztatják Bács Ferencet

Bács Ferenc 83. életévében, hosszan tartó, súlyos betegség után április 16-án hunyt el.

A színművész az erdélyi Nagyszebenben született 1936. június 19-én, és Kolozsvárott nőtt fel. A marosvásárhelyi Szentgyörgyi István Színművészeti Intézetben szerzett diplomát, majd a Tompa Miklós vezette Székely Színház társulatához szerződött. Családjával 1977-ben települt át Magyarországra, ahol hamar népszerűvé vált.

Művészi munkáját 1983-ban Jászai Mari-díjjal, 2001-ben Érdemes Művész címmel ismerték el, Az emigráns című film főszerepéért 2009-ben Gundel Művészeti Díjjal tüntették ki, 2011-ben lett kiváló művész.

A Kossuth-díjat 2015-ben vehette át rendkívül sikeres színházi, televíziós és filmes pályafutása során kifinomult művészi eleganciával megformált alakításai, emlékezetes szinkronszerepei, valamint rendezői alkotómunkája elismeréseként.

Bács Ferenc, gyász, búcsúztatás

 

 

Szólj hozzá!


Kortárs társadalmi szélmalomharcaink – Ősbemutatóra készül az Örkény Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink –...

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és...
 
Színház naptár

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.
Új színdarabok