A világ leghíresebb színházi találkozója még reménykedik

A világ leghíresebb színházi találkozója még reménykedik

Az Avignoni Fesztivál igazgatója még bízik abban, hogy a világ leghíresebb színházi találkozóját júliusban meg lehet rendezni Dél-Franciaországban. Az 1947-es megalapítása óta a fesztivált csak egyszer, 2003-ban, a szerződéses munkatársak sztrájkja miatt törölték.
 
Idén nyáron elköltözik Vácról a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó

Idén nyáron elköltözik Vácról a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó

Az összművészeti fesztivált eddig hagyományosan Vácott rendezték meg, idén a Visegrádi várral szemben, a nagymarosi Duna-parton rendezik meg – a tervek szerint június 25. és 28. között. A költözés okát nem közölték.
 
Tavaszköszöntő fesztivál Liliomfival és színes programokkal Szentendrén

Tavaszköszöntő fesztivál Liliomfival és színes programokkal Szentendrén

Szigligeti Ede Liliomfijának újragondolt változatával kezdődik a március 1-től április 7-ig tartó Szentendrei Tavaszi Fesztivál.
 
Az utcaszínház izgalmas világa: Bondorodó fesztivál

Az utcaszínház izgalmas világa: Bondorodó fesztivál

Kapolcs legújabb fesztiválja, a Bondoró Utcaszínház Fesztivál egyelőre még újdonságnak számít a hazai fesztiválpalettán. A magát vidám kavalkádként aposztrofáló rendezvény tavaly jött létre hiánypótló céllal: a szervezők a Magyarországon talán kevésbé jól ismert...
 
Világgá megy Ványa bácsi

Világgá megy Ványa bácsi

17 város, 9 ország, 3 földrész – a Váci Dunakanyar Színház és a Bartók Kamaraszínház koprodukciója, a Ványa bácsi a bresti Belaya Vezha Nemzetközi Színházi Fesztivál fődíja és a lembergi Arany Oroszlán Fesztiválon elért sikerei után világ körüli útra indul.
 
Fotó: Vígszínház

11 év szünet után újra megrendezik az Európai Színházi Unió fesztiválját

A Kolozsvári Állami Magyar Színház lesz a házigazdája az Európai Színházi Unió (UTE) fesztiváljának, amelyet 11 év kihagyás után rendeznek meg november 19. és 30. között.
 
Magyar színházi siker Bresztben

Magyar színházi siker Bresztben

Magyar siker született a Belaya Vezha Nemzetközi Színházi Fesztiválon: a fődíjat a Váci Dunakanyar Színház és a Bartók Kamaraszínház közös produkciója, a Ványa bácsi hozta el.
 
Fotó: Soós Lajos/MTI

A miskolci Cyrano lett a Vidéki Színházak Fesztiváljának legjobb előadása

A Miskolci Nemzeti Színház Cyrano című előadása, Keszég László rendezése nyerte el a legjobb előadás díját a Vidéki Színházak Fesztiválján.
 
Vidéki Színházak Fesztiválja ismét a Tháliában

Vidéki Színházak Fesztiválja ismét a Tháliában

A Thália Színházban ismét megrendezésre kerül – 2019. szeptember 2. és 8. között – a Vidéki Színházak Fesztiválja, ahol sikerdarabokkal találkozhat majd a nagyérdemű.
 
Szombaton kezdődik a Bujtor István Filmfesztivál

Szombaton kezdődik a Bujtor István Filmfesztivál

Szombaton kezdődik a Bujtor István Filmfesztivál Balatonszemesen, ahol a filmvetítések mellett egyebek mellett színházi előadásokkal, emlékkiállítással, szabadtéri koncertekkel és ételkóstolóval is várják az érdeklődőket.
 
Fotó: Edinburgh Evening News

Edinburghban lenne most jó élni!

Több ezer előadás várja a látogatókat az edinburghi fesztiválokon augusztusban. A nemzetközi fesztivál vendégei között van mások mellett Gustavo Dudamel, az eseményt kísérő Fringe-en pedig jócskán több mint háromezer programból válogathatnak az érdeklődők péntektől augusztus...
 
Pillanatkép az Architecture-ből

Tömegesen távoztak a nézők a világ leghíresebb színházi fesztiválja nyitóelőadásáról

Kortárs darabok és feltörekvő alkotók jellemezték a kedden záruló 73. Avignoni Fesztivált, amelyen csak egy egyszemélyes produkció, Racine Phaedra című tragédiájának humoros átirata váltott ki egyöntetű lelkesedést a kritikusok részéről.
 
Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok