Az átnevelhetetlen Fotó: Katona József Színház/ Gerlóczy Judit

Pénz hiányában kreatív megoldásokra volt szüksége a Katona jelmeztervezőinek

Feltételezzük, hogy a kereskedelmi tévék legújabb, maszkos műsorainak adásonkénti jelmez- és díszletköltségvetése nagyobb, mint egy teljes évadon keresztül játszott előadásé. A Katona József Színház szerdán a Facebookon tette közzé, mivel jár a pénzszűke.
 
Fotó: Balogh Zoltán/MTI

Cseppben a tenger – Katonában a Tartuffe

Irigyeljük azokat, akik részt vesznek a szombati bemutatón: a sajtónyilvános főpróbán az ügyelő sajnos lekeverte a tapsot, pedig még rengeteg vas maradt a tenyerekben...
 
A #tetrischallenge kihívásra válaszul a színház a Fehér szalagot választotta

A fehér szalag nem a béke jelképe...

Legalábbis Michael Haneke és az őt "követő" Ascher Tamás szerint. A Katona József Színház nem kevesebbet tűzött ki – mármint a fehér szalagon kívül – maga elé, hogy színre viszi az 2009-ben Cannes-ban a fesztivál fődíját, az Arany Pálmát elhozó filmet, amelyet Enyedi Éva...
 
Különlegesen indul az évad a Katona József Színházban

Különlegesen indul az évad a Katona József Színházban

A WMN.hu-val együttműködve Csak neked mondom címmel indít 12 részes videósorozatot szeptember 2-tól a Katona József Színház.
 
Évadot zárt a Katona József Színház

Évadot zárt a Katona József Színház

Az évadzáró társulati ülésen elhangzott, hogy 2018/19-es színházi évadban a színház három játszóhelyének 727 előadását összesen mintegy 130 ezer néző látta, előadásaik idén is átlagosan 108%-os nézettséggel mentek.
 
Fotók: Szigetváry Zsolt/MTI

A szürrealizmus diszkrét bája

Federico García Lorca „Ha elmúlik öt év – Az idő legendája” című szürrealista drámáját mutatták be május 18-án a Katona József Színházban. Az előadást Zsámbéki Gábor rendezte.
 
Fotó: Kaboompics (Pexels)

Kecskeméti vagy? Ne dobd el a színházjegyed!

Évadokon átívelő együttműködést írt alá a Kecskeméti Katona József színház és a Libri, aminek értelmében minden színházjegyet vásárló néző, aki bemutatja és átadja jegyét a kecskeméti Libri könyvesboltjaiban, 15% kedvezménnyel vásárolhat!
 
Fotó: Katona József Színház

Elköltözött a Borbély!

A borbély, vagyis Bán János márciustól új helyszínen, a Városház u. 16. szám alatt "rendel".
 
Illusztráció: pexels.com

Második Felvonás – Színházi előadások elváltaknak

Rendhagyó színházi előadásokat szerveznek elváltaknak: a Második Felvonás címmel meghirdetett sorozat kedden indul a Katona József Színházban az elhúzódó szakítás témájával.
 
Minden gyerek jusson el színházba - de hova és mire?

Minden gyerek jusson el színházba – de hova és mire?

Erről beszélgetnek majd a Katona József Színházban április 15-én 17 órától.
 
Gogol szingli hordái színpadon

Gogol szingli hordái színpadon

Házasodni kéne. Nagy a családi és a társadalmi nyomás, hogy decens módon, szép, szabálykövetően esküdjünk Isten és ember előtt. De Gogol szerint nem biztos, hogy mindenkinek!
 
Érdemes megszívlelni a Katona József Színház intelmeit

Érdemes megszívlelni a Katona József Színház intelmeit

Az elmúlt időszakban egyre gyakoribb jelenség a hamis, másolt színházjegyek felbukkanása. Kis körültekintéssel elkerülhetjük a kellemetlen eseteket – erre hívja fel a figyelmet a színház posztja.
 
A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

Robert Downey Jr., a Vasember sztárja szeptemberben debütál a Broadwayn a McNeal című új darab főszerepében –számolt be róla a Variety.com.
 
Színház naptár

Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

A tavalyi esemény sikerén felbátorodva idén is megrendezik május 30. és június 2. között a Határvonalak Színházi Fesztivált Szombathelyen, a Weöres Sándor Színházban, mely során a különböző színházi formákat kívánják megmutatni a táncszínháztól kezdve a prózain és a zenésen át egészen a multimédiás eszközöket is...

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.
Új színdarabok