Mi a közös egy futballistában és egy balett-táncosban?

Kovács Zsolt Vencel a híres Bejart Ballet társulatának tagja. Markó Iván után ő az egyetlen magyar, aki ebben a világhíres csapatban dolgozhat. Őszintén reméljük, hogy az ünnepi időszakot ő is és a társulat többi tagja is átvészelte sérülés nélkül.

Mi a közös egy futballistában és egy táncosban?
Csomolungma 80 perc alatt

Csomolungma 80 perc alatt

A Vörösmarty Színház bemutatta A cégvezetőt. A dupla premieres hétvégén a Pelikán Fészek is dugig megtelt, hiszen Háy János A cégvezető című regényéből készült monodrámát mutatta be a székesfehérvári Vörösmarty Színház Sághy Tamás előadásában. A 80 perces sorsjáték,...
 
Elkezdődött a Trianon és a Megtisztulás - Mikve próbafolyamata a Vörösmarty Színházban

Elkezdődött a Trianon és a Megtisztulás - Mikve próbafolyamata a Vörösmarty Színházban

Nem indult átlagos napnak január 28-a a Vörösmarty Színházban. Már reggel sürgött-forgott az egész épület, rendezőasszisztensek készítették elő a szövegkönyveket, a munkatársak rendezgették a Kozák András Stúdiót és a tárgyalót, hogy a két olvasópróba kezdetére minden...
 
A nap, amikor a magyar komédiás, Ernie Kovacs Los Angeles-ben meghalt egy autóbalesetben

Amerikai komédiás magyar gyökerekkel: Ernie Kovács

Január 13. szerencsétlenséget hozott Ernie Kovacs életébe: a magyar származású komédiás 58 éve ezen a napon halt meg Los Angelesben egy autóbalesetben.
 
Major és A Psota (Lujza és Jenő) Fotó: Bánhalmi János, Népszabadság (1973)

Amikor Major Tamás beállt a kapuba... Ki emlékszik még a SZÚR-ra?

Az Újságmúzeum nagyon is – a segítségével felidézzük ezt a már feledésbe merült eseményt. Egy kis SZÚR-történelem Salamon Bélával, Surdával és a többiekkel.
 
Hajtogassatok papírmadarakat a Vígszínháznak!

Hajtogassatok papírmadarakat a Vígszínháznak!

A Vígszínháznak – John Cassavetes legendás Premier című filmje alapján készülő új bemutatójához – nagy mennyiségű origami madárra van szüksége, ezért a nézők segítségét kérik!
 
Fotó: Krokodilus (Nemzeti Színház)

Így fogadták a vendéglátók a Nemzeti Színház művészeit Moszkvában

A Nemzeti Színház társulata a Krokodilus című darabot adja elő a moszkvai Művész Színházban. A darab a III. Színházművészeti Biennálé műsorán szerepel: a versenyen kívüli programban látható, amelybe jeles orosz rendezők külföldi munkáiból válogattak.
 
Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok