Idén a Fővárosi Operett Színházban és a Pesti Magyar Színházban is lesz Mikulásgyár-átvevőpont

Mindkét színház aulájában hivatalos gyűjtőpontot helyeztek el, ezeken a pontokon is várják a jól szállítható, csomagolható adományokat.

Idén a Fővárosi Operett Színházban és a Pesti Magyar Színházban is lesz Mikulásgyár-átvevőpont
 Cirkuszhercegnő – hol máshol, mint a cirkuszban

Cirkuszhercegnő – hol máshol, mint a cirkuszban!

Október 29-én autentikus helyszínen, a Magyar Nemzeti Cirkusz sátrában (1224 Budapest, Barackos út 110.) mutatják be Kálmán Imre közkedvelt operettjét.
 
Fotó: Operett Színház

Törli a heti előadásait az Operett Színház – beleértve a ma estit is

A hős Don Quijote, La Mancha lovagja nem száll szembe a szélmalmokkal: a színház közleménye szerint egy művészük hozzátartozója COVID-pozitív lett, ráadásul a beteg vendégként az Operettben is járt. Kontaktkutatás után tesztelik az esetlegesen érintett művészeket.
 
 Gálvölgyi János lesz a veszprémi operettfesztivál díszvendége

Gálvölgyi János lesz a veszprémi operettfesztivál díszvendége

A teljes nevén III. Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál augusztus 19-én és 20-án, szerdán és csütörtökön lesz értelemszerűen Veszprémben.
 
Fotó: Viva La Musiva/ Czitrovszky Balázs

Elhunyt Kovács Zsuzsa: több mint 50 évig volt az Operett társulatának tagja

Életének 75. évében tegnap elhunyt Kovács Zsuzsa. A Budapesti Operettszínház Jászai Mari-díjas színművészét hosszas betegség után pénteken érte a halál, temetéséről később intézkednek.
 
Boris Vian az Operettben???

Boris Vian az Operettben???

Különleges bemutatóra készül a Budapesti Operettszínház a Kálmán Imre Teátrumban. A lenyűgöző látványvilágú, számos ismert színészt felvonultató Tajtékos dalok egy szertelenül csapongó színpadi mese lesz. A négy színészre és kis-zenekarra komponált előadás Vian mozgalmas...
 
Fotó: Gordon Eszter/ Budapesti Operettszínház

Barbie és Pókember az Operettszínház Diótörőjében

30 év után került vissza a balett műfaja a a Budapesti Operettszínházba: karácsonyi ajándékként Csajkovszkij gyönyörű melódiákkal teli Diótörőjét mutatták be december 20-án.
 
10 epizód Kálmán Imre filmbe illő életéből

10 epizód Kálmán Imre filmbe illő életéből

Nem telik el olyan óra, hogy valahol a nagyvilágban, tévében, színházban vagy rádióban ne csendülne fel egy–egy Kálmán-melódia, miközben a szerzőről magáról alig tud valamit a közönség nagy része. Ezt próbáljuk orvosolni.
 
Fotó: operett.hu

Akár meg is vacsorázhatunk az Operettben...

Párizsi Randevú – Volt egyszer egy Moulin Rouge címmel dinner show-t, azaz vacsorával egybekötött előadást mutat be ma a Budapesti Operettszínház cirkuszművészek és a színház művészeinek fellépésével. A produkció januárig látható a Kálmán Imre Teátrumban.
 
Operett a Müpában??? Igen!

Operett a Müpában??? Igen!

A Müpa 2019/2020-as évadának egyik legnagyobb szenzációjának ígérkezik a német sztártenor, Jonas Kaufmann dalestje, aki 2020. január 10-én immáron negyedik alkalommal lép a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem deszkáira. Az énekes ezúttal vadonatúj lemezének anyagát mutatja be, mely...
 
Megemlékezik a műfaj csillagairól a veszprémi operettfesztivál

Megemlékezik a műfaj csillagairól a veszprémi operettfesztivál

Az operett műfajának magyarországi és határon túli keresztmetszetét kívánja bemutatni a II. Rátonyi Róbert Operettfesztivál a Veszprémi Petőfi Színházban június 20. és 23. között.
 
Szépségek, szörnyetegek: eljött a ti időtök!

Szépségek, szörnyetegek: eljött a ti időtök!

A Budapesti Operettszínház kétfordulós meghallgatást hirdet "A Szépség és a Szörnyeteg" előadásának szólószerepeire.
 
Májustól nem játssza az Átriumban az előadásait az Operettszínház

Májustól nem játssza az Átriumban az előadásait az Operettszínház

A Budapesti Operettszínház vezetősége a Nők az idegösszeomlás szélén és a Frida című előadások játszását májustól nem tudja vállalni, mint írják, „a kialakult tao helyzet bizonytalansága miatt – és ameddig ez a kérdés nem tisztázódik".
 
Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok