Jászai Mari 13 évig kijárt saját sírjához

A 170 évvel ezelőtt született két színésznőre, Jászai Marira és Blaha Lujzára emlékeztek hétfőn a Fiumei úti sírkertben Jászai Mari sírjánál a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) szervezésében. 2001 óta védett sírjuk kiemelt helyen található a Fiumei úti sírkertben.

Fotó: vs.hu
Fotó: Thomas Hampson Twitter

Egy legendával kevesebb lett a komolyzenei élet - Elhunyt Nello Santi

A 88 éves "Papa Santi" néven is ismert karmester halálát menedzsere elmondása szerint vérmérgezés okozta. A világ számos operaháza és annak művészei adtak ki búcsúközleményt az egyik legkedveltebb karmester távozása után.
 
22 érdekesség Sztankay Istvánról

22 érdekesség Sztankay Istvánról

83 éve, ezen a napon született Sztankay István – az Újságmúzeum megemlékezését közöljük.
 
Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok