Sikerrel zárult a Pécsi Harmadik Színház megsegítésére meghirdetett Színházmentő akció

A támogatási kampány során több mint 21 millió forint gyűlt össze. Pontosabban: 21 millió 316 ezer forint. Ezzel a támogatással az évadot be tudják fejezni és fel tudnak készülni a következőre.

 Lélektől lélekig fesztivál a Veszprémi Petőfi Színházban
LENNI vagy NEM LENNI? – gála a a Pécsi Harmadik Színház életben maradásáért

LENNI vagy NEM LENNI? – gála a Pécsi Harmadik Színház életben maradásáért

Noha neves művészek mondanak le bevételükről a teátrum javára és civil szervezésben is érkeznek a támogatások, a szakmán belüli felajánlások, a Harmadik Színház továbbra is küzd az életben maradásért. Március 15-én 17 órakor a színházban egy nagyszabású gálaműsor lesz,...
 
Egy vígjátékban hozták össze az egykori szappanopera-szereplőket

Egy vígjátékban hozták össze az egykori szappanopera-szereplőket

Moravetz Levente a Közjegyző az emeleten című vígjátékban vonultatja fel a korábbi televíziós szappanopera-szereplőket: Szőke Zoltánt és Gyebnár Csekkát a "Barátok közt"-ből, továbbá Suhajda Dánielt és Madár Veronikát a "Jóban Rosszban"-ból.
 
Fotó: Pécsi Balett/FB

Hatvan éves – és még mindig fantasztikusan táncol, ki az?

Eláruljuk, a Pécsi Balett. Új bemutatókkal, emlékező műsorokkal ünnepelné fennállásának hatvanadik évfordulóját a tánctársulat márciustól.
 
Ilyen lesz a – rövidített – pécsi nyár

Ilyen lesz a – rövidített – pécsi nyár

A rövidített formában megvalósuló Pécsi Nyári Színház keretében hat színpadi előadással, emellett számos koncerttel várják a közönséget júliusban és augusztusban Pécs hagyományos szabadtéri játszóhelyszínén, a Káptalan Kertben.
 
Hogy játsszon Bóbita?

Hogy játsszon Bóbita?

Azt már tudjuk, hogy szárnyat kellene igéznie a malacra meg röptetés, csók, egyebek – de vajon Weöres sorvezetője mennyire segít a pécsi Bóbita Bábszínházon? S ezzel a problematikával nem csak a város egyetlen színháza szembesül.
 
Kertész utcai Shaxpeare-mosó, Örkény Színház

Nem tudjuk, hol lesz a POSZT, de megvan a programja

Mondjuk, a "P" az elején Pécset jelöli, de január vége óta, amikor azt közöltük, a Magyar Teátrumi Társaság egyelőre nem állapodott meg a pécsi városvezetéssel arról, hogy az idei országos színházi találkozó idén hol legyen, nem kaptunk más hírt.
 
Még mindig nem dőlt el, hol lesz a POSZT

Még mindig nem dőlt el, hol lesz a POSZT

A Magyar Teátrumi Társaság egyelőre nem állapodott meg a pécsi városvezetéssel arról, hogy az idei országos színházi találkozó idén és a következő években a baranyai megyeszékhelyen vagy másutt legyen
 
Fotó: Pécsi Balett

Adománygyűjtést szervez a Pécsi Balett

A Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ neveltjei számára szervez adománygyűjtést a Pécsi Balett. Az adományokat a Zsolnay Negyed Major utcai portáján lehet leadni. A társulat szenteste előtt a fővárosban lép fel a Diótörővel.
 
A Nemzeti Woyzeck című előadása vitte el a pálmát a POSZT-on

Átadták az idei POSZT díjait

A Nemzeti Színház Woyzeck című darabja lett a legjobb előadás a 19. Pécsi Országos Színházi Találkozón (POSZT), amelynek díjait szombaton a fesztivált záró gálaesten adták át a pécsi Kodály Központban.
 
Fotó: POSZT 2019

POSZT ott – Kezdődik a 19. Pécsi Országos Színházi Találkozó

Ma kezdődik a 19. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT), amely több mint 14 versenyelőadással és számos kísérőprogrammal várja a közönséget június 15-ig a baranyai megyeszékhelyen.
 
Kortárs társadalmi szélmalomharcaink – Ősbemutatóra készül az Örkény Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink –...

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és...
 
Színház naptár

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.
Új színdarabok