Függöny fel: az új évadban visszakapja eredeti méretét a Radnóti színpada

2022. June 22.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu, MTI

A főváros egyik legkisebb kőszínháza az elmúlt négy évben csonka színpadon vitte színre darabjait. A jövő szezonra viszont már az eredeti négyzetméterekre álmodhatják meg a díszleteket.

Fotó: Radnóti Miklós Színház

A színház ez idő alatt több helyszínen játszotta a darabjait, így életre hívták a Radnóti Tesla Labort, amely az elmúlt három évadban egyedi és népszerű, nyitott színházi térré vált, helyet adva független társulatok előadásainak is. A Tesla Labort azonban nem bérlik tovább.

"A fájó döntést az elmúlt évek csonka évadai eredményezte anyagi okok és a bizonytalan jövőkép indokolja" – közölte Kováts Adél, a Radnóti Színház igazgatója.

A 2022/2023-as évadot az Álom luxuskivitelben című előadással nyitja a színház; Truman Capote kisregényének Magyarországon először látható, Richard Greenberg által írt színpadi változatát Valló Péter rendezi Sodró Elizával és Rusznák Andrással a főszerepben.

Decemberben mutatják be Szálinger Balázs legújabb drámáját, a Kályha Katit, Rusznyák Gábor rendezésében, a címszerepben Kováts Adéllal.

Bartis Attila A vége címmel 2015-ben megjelent regényét Nagy Péter István állítja színpadra Mikó Csaba adaptációjában.

A bemutatók sorát tavasszal Hajdu Szabolcs rendezése zárja egy saját, a Radnóti Színház színészeire írt darabbal, a Legközelebbi emberrel.

Az évadban bemutatják Rusznák András önálló estjét, a Bródy Sándortól és Bródy Sándorról született írásokon alapuló, az író alakját megidéző Bródyt, az előadás rendezője Szőcs Artur.

A 2022/2023-as évadban a repertoáron maradó előadások mellett olyan népszerű darabokkal is újra találkozhat a közönség, mint A párnaember és a III. Richárd.

Radnóti Színház, Radnóti Tesla Labor

 

 

Szólj hozzá!


Cserhalmi György rendezése a Magyar Színházban: Tizenhét hattyúk

Cserhalmi György rendezése a Magyar Színházban:...

A Pesti Magyar Színházban idén februárban bemutatott monodrámát Péteri Lilla játssza, a műből a színpadi változatot Szegő János készítette,...
 
Színház naptár

A holdvilágtól Al Di Meoláig – évadot hirdetett a Szegedi Szabadtéri Játékok

A Dóm téren zenés darabokkal, az Újszegedi Szabadtéri Színpadon pedig koncertsorozattal várja a közönséget jövő nyáron a Szegedi Szabadtéri Játékok.

Párker Péter, avagy a legvidámabb redpill kontent

Összeesküvés elméletek, elmagányosodás, torzított valóságok – az internet toxikus hatásait állítja reflektorfénybe a Tér12 Kulturális Egyesület új produkciója.
Új színdarabok