Függöny fel: az új évadban visszakapja eredeti méretét a Radnóti színpada

2 hete  ·   hír   ·  Színházvilág.hu, MTI

A főváros egyik legkisebb kőszínháza az elmúlt négy évben csonka színpadon vitte színre darabjait. A jövő szezonra viszont már az eredeti négyzetméterekre álmodhatják meg a díszleteket.

Fotó: Radnóti Miklós Színház

A színház ez idő alatt több helyszínen játszotta a darabjait, így életre hívták a Radnóti Tesla Labort, amely az elmúlt három évadban egyedi és népszerű, nyitott színházi térré vált, helyet adva független társulatok előadásainak is. A Tesla Labort azonban nem bérlik tovább.

"A fájó döntést az elmúlt évek csonka évadai eredményezte anyagi okok és a bizonytalan jövőkép indokolja" – közölte Kováts Adél, a Radnóti Színház igazgatója.

A 2022/2023-as évadot az Álom luxuskivitelben című előadással nyitja a színház; Truman Capote kisregényének Magyarországon először látható, Richard Greenberg által írt színpadi változatát Valló Péter rendezi Sodró Elizával és Rusznák Andrással a főszerepben.

Decemberben mutatják be Szálinger Balázs legújabb drámáját, a Kályha Katit, Rusznyák Gábor rendezésében, a címszerepben Kováts Adéllal.

Bartis Attila A vége címmel 2015-ben megjelent regényét Nagy Péter István állítja színpadra Mikó Csaba adaptációjában.

A bemutatók sorát tavasszal Hajdu Szabolcs rendezése zárja egy saját, a Radnóti Színház színészeire írt darabbal, a Legközelebbi emberrel.

Az évadban bemutatják Rusznák András önálló estjét, a Bródy Sándortól és Bródy Sándorról született írásokon alapuló, az író alakját megidéző Bródyt, az előadás rendezője Szőcs Artur.

A 2022/2023-as évadban a repertoáron maradó előadások mellett olyan népszerű darabokkal is újra találkozhat a közönség, mint A párnaember és a III. Richárd.

Radnóti Színház, Radnóti Tesla Labor

 

 

Szólj hozzá!


SZÁZ ÉV MAJOR – titkos irodalmi mulatság és kesergés

SZÁZ ÉV MAJOR – titkos irodalmi mulatság és kesergés

A centenáriumi évad legnagyszabásúbbnak ígérkező eseménye Nyáry Krisztián kortárs író és Horváth János Antal rendező erre az alkalomra írt...
 
Színház naptár

Szentendre, nyár, Teátrum

Huszonkét produkcióval, a kísérőprogramokkal együtt összesen 40 eseménnyel várja a látogatókat a Szentendrei Teátrum nyári évada június 30. és augusztus 26. között.

Az előadások közel fele ingyenes lesz a Szarvasi Vízi Színházban

Az évad június 17-én indul, és a teátrumban a hagyományoknak megfelelően minden nap lesz program egészen augusztus 21-ig, ráadásul az előadások közel fele ingyenes lesz! Sőt, mivel idén ünnepli Szarvas alapításának 300. évfordulóját, minden előadáson a 300. néző ajándékot fog kapni...
Új színdarabok
A hőstenor
A padlás
A padlás
Győr 
A padlás
A padlás
Győr 
A diktátor
A diktátor
Budapest 
A diktátor
A diktátor
Budapest 
Party
Party
Budapest