Edinburgh után Budapesten is látható a My Land

2018. October 15.  ·   Ajánló   ·  SZV

A Müpában mutatja be az Edinburgh Fringe Festival legjobb produkciójának választott, My Land című darabját a Recirquel társulat a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében október 16. és 21. között.

Fotó: Recirquel/FB

 TUDTA?
A Fringe a világ legnagyobb előadóművészeti fesztiválja, ahol több mint 4200 produkciót mutattak be idén.

A My Land világpremierje augusztus 1-jén volt az Edinburgh Fringe Festivalon, ahol a kezdetektől hatalmas érdeklődés kísérte a darabot. Az előadásokat olyan lapok kritikusai látták és értékelték, mint a The Times, a The Guardian, a The Voice magazin vagy a The Edinburgh Reporter. A szakértők három, négy vagy öt csillagot adhattak a produkciókra, majd a végén a szervezők összesítették az eredményeket, amelyek alapján kialakult a végső sorrend.

"A program ideje alatt végig a legjobb tízben voltunk a 4200 előadás között, már ez is nagyon különleges eredménynek számított, de egyszer csak elkezdtünk felfelé lépkedni" –  emlékezett vissza Vági Bence művészeti vezető.

A harmadik héttől végig vezető helyen voltak, gyakorlatilag csak ötcsillagos kritikákat kaptak a táncelőadásokat, színházi produkciókat, bábszínházi előadásokat, újcirkuszi produkciókat felvonultató fesztivál előadásai közül. Az első hellyel számos nagy múltú, a műfajban nemzetközileg elismert társulatot utasítottak maguk mögé.

Jó hír!
Már készül a Kristály címet viselő új darabjuk is, amelyet decemberben mutatnak be a Müpa előtti cirkuszi sátorban. Olyan gigantikus karácsonyi installációban sétálhat majd a közönség, amely képenként kel életre...

A kortárs táncot, a színházat és a cirkuszművészetet ötvöző My Land az emberiség gyökereit, az ember és anyaföld közötti örök kapcsolatot állítja fókuszba és jeleníti meg egy illúziókkal teli térben. Az előadás különlegessége, hogy ez a Recirquel első darabja, amelyben kizárólag külföldi vendégművészek szerepelnek. (Vági Bence rendező hét, zsánerszámában nemzetközileg is kimagasló ukrán artistát hívott meg.)

A fesztiválon elért sikernek köszönhetően már számos meghívást kapott a társulat, így az elkövetkező egy-két évben többek közt Hollandiában, Franciaországban, Norvégiában is fellépnek majd, de Japánból is érkezett már felkérés.

Az előadás zeneszerzői Szirtes Edina Mókus és Terjék Gábor, az ukrán népzenei motívumokat Both Miklós Fonogram-díjas zeneszerző és népzenegyűjtő kutatta fel, Kasza Emese volt a jelmeztervező, a Recirquel magyar artistái pedig társalkotóként dolgoztak Vági Bence mellett.

A darabot október 16-án és 17-én egy-egy alkalommal lehet majd látni, 18-án, 19-én és 21-én pedig dupla előadások lesznek.
   

operett, újcirkusz, CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, Recirquel, My Land

 

 

Szólj hozzá!


Kortárs társadalmi szélmalomharcaink – Ősbemutatóra készül az Örkény Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink –...

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és...
 
Színház naptár

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.
Új színdarabok