A piszkosul jóképű moszkvai csibész Székesfehérváron bukkan fel

A piszkosul jóképű moszkvai csibész Székesfehérváron bukkan fel

Ljudmila Ulickaja viszonylag későn, élete derekán lépett be a francia, majd orosz irodalmi életbe, de szerencsére megtette, és ezzel sokakat többször is boldoggá tett...
 
Történelmi körforgás Székesfehérváron

Történelmi körforgás Székesfehérváron

A Vörösmarty Színház művészei rendhagyó módon vitték hírét a 2020 januárjában bemutatandó Az a szép fényes nap című előadásuknak: felkerekedtek :)
 
A fotó illusztráció (Pexels)

Madách Most: az év végéig lehet csatlakozni a remek kezdeményezéshez

A Madách Most projekthez eddig 44 fővárosi és vidéki társulat, kőszínházak és független csapatok közel 700 színművésze csatlakozott.
 
Fotó: Délmagyar.hu

Vajon mennyire fontos, min ülünk a színházban?

Ha a tízes skálán kellene bejelölni, biztos nagy lenne a szórás. A fiatalabbak és/vagy a megszállottak egy fatuskón is bármeddig elücsörögnének, az "érettebbek" viszont a csúszkát a felső végpont felé húznák...
 
Fotó: Panyolefeszt

Nyár, pálinka, fesztivál, szabadtéri színház

Négy júliusi csütörtökön kínálnak szórakozást az érdeklődőknek a Kaposvári Nyári Színházi Esték, a programban három zenés darab és egy prózai vígjáték szerepel.
 
Fotó: Vörösmarty Színház

Gáspár Sándor óriásmacskákkal beszélget...

A világhírű japán író, Murakami Haruki World Fantasy-díjas regényéből Frank Galati készített csodálatos színpadi adaptációt. A székesfehérvári Vörösmarty Színház Kafka a tengerparton című előadása április 5-én vendégeskedik a Nemzeti Színházban.
 
Esznek-e a halottak epertortát?

Esznek-e a halottak epertortát?

Szombaton mutatják be a Kolibri Fészekben az Esznek-e a halottak epertortát? című, kiskamaszoknak szóló előadást, amelyet Rosemarie Eichinger osztrák szerző azonos című regényéből vitt színpadra Szívós Károly.
 
A színházi büfé – élő történelem

A színházi büfé – élő történelem

A József Attila színház blogján bukkantunk egy bejegyzésre, amely a színház egy különleges atmoszférájú pontjára irányítja a figyelmet: a büfére.
 
Fotó: Vásáry André/FB

Vásáry André különleges szerepet kapott a Chicagóban

Vásáry André életében először lépett színpadra musicalben, méghozzá rögtön egy rendhagyó szerepben...
 
Egy rendező nem elég? Különleges koncepcióval tűzik műsorra Az ember tragédiáját Székesfehérváron

Egy rendező nem elég? Különleges koncepcióval tűzik műsorra Az ember tragédiáját Székesfehérváron

Az ember tragédiája 1. címmel mutatja be december 1-jén a székesfehérvári Vörösmarty Színház Madách Imre drámai költeményét, amelyet a társulat művészeti vezetői, Bagó Bertalan, Hargitai Iván, Horváth Csaba és Szikora János igazgató közösen állítanak színpadra.
 
Kortárs társadalmi szélmalomharcaink – Ősbemutatóra készül az Örkény Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink –...

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és...
 
Színház naptár

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.
Új színdarabok