Vajon mennyire fontos, min ülünk a színházban?

2019. augusztus 10.  ·     ·  Színházvilág.hu

Ha a tízes skálán kellene bejelölni, biztos nagy lenne a szórás. A fiatalabbak és/vagy a megszállottak egy fatuskón is bármeddig elücsörögnének, az "érettebbek" viszont a csúszkát a felső végpont felé húznák...

Fotó: Délmagyar.hu

Hiába újították meg az Újszegedi Szabadtéri Színpadot és környezetét, a nézők kényelmére azonban nem 100 százalékig ügyeltek – ez derült ki legalább is a Délmagyar olvasóinak panaszaiból.

Két év kihagyás után július 19-én tartottak újra előadást a ligetben lévő színpadon, azonban nemcsak a bemutatott Don Juan keltett rossz érzéseket a nézőkben, hanem az ülőhelyek kényelmetlensége is: állítólag 2-2 szál falécen kell a többórás előadásokat végignézni.

A lap megkereste a városvezetést, elmondásuk szerint a szabadtéri igazgatósága arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy hozzájuk nem érkezett panasz az ülőhelyekre, illetve a hangosítás minőségére vonatkozóan... Egyéblént a szegediek kérésének megfelelően született újjá a szabadtéri színpad, az önkormányzat saját forrásból mintegy százmillió forintot biztosított a színpadtechnika korszerűsítésére.

Így van végre büféje és mosdója a ligetnek a színpadnál, ezek megnyitására több hónapot kellett várni a rekonstrukció átadása után, a nézőtér padjainak fémszerkezetének felújítására és a faszerkezet cseréjére is jutott, kérdés persze, hogy mekkora összeg... Egyébként legjelentősebb kiadás – a lap beszámolója szerint – a világítástechnika megújulása volt: egy úgynevezett felső truss szerkezetet, oldalsó tornyokat és új frontvilágítást is kapott a színpad.

Egyébként nem is mondanak igazat a nézők: nem 2-2, hanem pont 3 lécen kell ücsörögni... A dolog áthidalható: tessenek felszerelkezni párnával, puha takaróval. Egy ügyes(kedő) kisvállalkozó ebből akár üzletet is csinálhat, és akkor cipekedni sem kell. Mert tény: két lovat egy fenékkel nem lehet megülni, de ezt a három lécet sem különösebben, bármennyire is állítják egyes kommentelők, hogy elkényelmesedtek az emberek.

 

Újszegedi Szabadtéri Színpad, Szeged, szék, kényelmetlen

 

 

Szólj hozzá!


Koltai Róbert és Dörner György kapja idén a Madách-díjat

Koltai Róbert és Dörner György kapja idén a...

Madách Imrére emlékeznek születésének évfordulója alkalmából kedden Balassagyarmaton, az ünnepségen átadják a Madách-díjakat, amelyeket...
 
Színház naptár

Rózsaszín ruha

Emlékeznek a Nők című filmre? Az volt az a mozi, amiben kizárólag nők szerepeltek, még az utcai járókelők között sem akadt férfi, kivéve a legutolsó jelenetet, amiben az újszülött fiút mutatták. A Rózsaszín ruha című, jelenetfüzérekből álló darab majdnem ilyen, szinte kizárólag nőkről szól, nőket jelenítenek meg.

Színházi összefogás az ausztráliai bozóttüzek állatmentői részére

Január 24-én a RAM Colosseumban egyetlen előadás erejéig újra látható lesz az Édes Anna musical, ám most különleges és nemes szándék vezérelte a Budapesti Showszínház vezetőségét: az előadás bevételének egy részét Ausztráliába küldik, helyi állatmentő szervezetnek felajánlva.
Új színdarabok
Gitta
Gitta
Budapest 
Gitta
Gitta
Budapest 
39 lépcsőfok
39 lépcsőfok
Budapest 
39 lépcsőfok
39 lépcsőfok
Budapest 
39 lépcsőfok
39 lépcsőfok
Budapest 
39 lépcsőfok
39 lépcsőfok
Budapest