Vajon mennyire fontos, min ülünk a színházban?

2 hete  ·     ·  Színházvilág.hu

Ha a tízes skálán kellene bejelölni, biztos nagy lenne a szórás. A fiatalabbak és/vagy a megszállottak egy fatuskón is bármeddig elücsörögnének, az "érettebbek" viszont a csúszkát a felső végpont felé húznák...

Fotó: Délmagyar.hu

Hiába újították meg az Újszegedi Szabadtéri Színpadot és környezetét, a nézők kényelmére azonban nem 100 százalékig ügyeltek – ez derült ki legalább is a Délmagyar olvasóinak panaszaiból.

Két év kihagyás után július 19-én tartottak újra előadást a ligetben lévő színpadon, azonban nemcsak a bemutatott Don Juan keltett rossz érzéseket a nézőkben, hanem az ülőhelyek kényelmetlensége is: állítólag 2-2 szál falécen kell a többórás előadásokat végignézni.

A lap megkereste a városvezetést, elmondásuk szerint a szabadtéri igazgatósága arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy hozzájuk nem érkezett panasz az ülőhelyekre, illetve a hangosítás minőségére vonatkozóan... Egyéblént a szegediek kérésének megfelelően született újjá a szabadtéri színpad, az önkormányzat saját forrásból mintegy százmillió forintot biztosított a színpadtechnika korszerűsítésére.

Így van végre büféje és mosdója a ligetnek a színpadnál, ezek megnyitására több hónapot kellett várni a rekonstrukció átadása után, a nézőtér padjainak fémszerkezetének felújítására és a faszerkezet cseréjére is jutott, kérdés persze, hogy mekkora összeg... Egyébként legjelentősebb kiadás – a lap beszámolója szerint – a világítástechnika megújulása volt: egy úgynevezett felső truss szerkezetet, oldalsó tornyokat és új frontvilágítást is kapott a színpad.

Egyébként nem is mondanak igazat a nézők: nem 2-2, hanem pont 3 lécen kell ücsörögni... A dolog áthidalható: tessenek felszerelkezni párnával, puha takaróval. Egy ügyes(kedő) kisvállalkozó ebből akár üzletet is csinálhat, és akkor cipekedni sem kell. Mert tény: két lovat egy fenékkel nem lehet megülni, de ezt a három lécet sem különösebben, bármennyire is állítják egyes kommentelők, hogy elkényelmesedtek az emberek.

 

Újszegedi Szabadtéri Színpad, Szeged, szék, kényelmetlen

 

 

Szólj hozzá!


Az Átrium is felkészült az új színházi évadra

Az Átrium is felkészült az új színházi évadra

Augusztus 21-től ismét nyitva az Átrium! Noha a kulturális kormányzat a 2019-re tervezett tao 77 százalékát elvonta a színháztól, jelentősen...
 
Színház naptár

Színház a református templomban

A Pozsonyi úti református templom altemplomának felújított színpadán mutatja be Pozsgai Zsolt Mátyás és Janus című darabját szeptemberben a Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház társulata.

Ösztönös zseni volt... – Soós Imre emlékére

"Ösztönös zseni volt, de hamar a politika játékszere lett, majd a démonai rabja..." – apró kiegészítésekkel az Újságmúzeum posztját tesszük közzé.
Új színdarabok