Madách Most: az év végéig lehet csatlakozni a remek kezdeményezéshez

2019. október 04.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

A Madách Most projekthez eddig 44 fővárosi és vidéki társulat, kőszínházak és független csapatok közel 700 színművésze csatlakozott.

A fotó illusztráció (Pexels)

Hogy mi is ez?

A Színházak Éjszakája szervezőiben felötlött a gondolat, hogy mi lenne,ha a magyar színházi szakma színe-java vállalná: okostelefonja kamerájába elmond néhány sort Madách Imre Az ember tragédiája című művéből...

A gondolatot tett követte: az első tizenkét szín felvételei már elkészültek, az első szín videója többek között Alföldi Róbert, Bodrogi Gyula, Csomós Mari, Földes László HOBO, Mácsai Pál, Schell Judit és Szabó Győző közreműködésével már meg is tekinthető. A cél az, hogy év végére összeálljon a teljes mű.

A hír forrása: Deszkavízió

 

Az utolsó három szín mondatai még hiányoznak, ezért várják a művészek csatlakozását. A jelentkezéseket október végéig kell elküldeni Spilák Klárának (spilak.klara@szfe.hu), aki a projektet koordinálja.

 

Madách Most, okostelefon, felhívás, színészek, Az ember tragédiája

 

 

Szólj hozzá!


Gratulálunk Jordán Tamásnak!

Gratulálunk Jordán Tamásnak!

Jordán Tamást választották a nemzet színészévé a cím eddigi birtokosai a február elsején elhunyt Andorai Péter helyére.
 
Színház naptár

Tiltottak menedéke – kiállítás a Bábszínház megalakulásának 70. évfordulója alkalmából

A fenti címmel kiállítás nyílt a Magyar Képzőművészeti Egyetem Barcsay Termében, a Budapest Bábszínházzal együttműködésben, a Bábszínház megalakulásának 70. évfordulója alkalmából.

Goldie Hawn, Bette Midler és Diane Keaton újra együtt

Családi vígjáték készül Goldie Hawn, Bette Midler és Diane Keaton főszereplésével, akik 24 éve az Elvált nők klubjában játszottak együtt – számolt be róla a Variety.com.
Új színdarabok