Madách Most: az év végéig lehet csatlakozni a remek kezdeményezéshez

2 hete  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

A Madách Most projekthez eddig 44 fővárosi és vidéki társulat, kőszínházak és független csapatok közel 700 színművésze csatlakozott.

A fotó illusztráció (Pexels)

Hogy mi is ez?

A Színházak Éjszakája szervezőiben felötlött a gondolat, hogy mi lenne,ha a magyar színházi szakma színe-java vállalná: okostelefonja kamerájába elmond néhány sort Madách Imre Az ember tragédiája című művéből...

A gondolatot tett követte: az első tizenkét szín felvételei már elkészültek, az első szín videója többek között Alföldi Róbert, Bodrogi Gyula, Csomós Mari, Földes László HOBO, Mácsai Pál, Schell Judit és Szabó Győző közreműködésével már meg is tekinthető. A cél az, hogy év végére összeálljon a teljes mű.

A hír forrása: Deszkavízió

 

Az utolsó három szín mondatai még hiányoznak, ezért várják a művészek csatlakozását. A jelentkezéseket október végéig kell elküldeni Spilák Klárának (spilak.klara@szfe.hu), aki a projektet koordinálja.

 

Madách Most, okostelefon, felhívás, színészek, Az ember tragédiája

 

 

Szólj hozzá!


Egy színpadi nyelvbotlásból édesség született Miskolcon

Egy színpadi nyelvbotlásból édesség született...

A miskolci Gofrim étterem új édességet vezetett be a kínálatába: a Luxemburg gofrija lett a Luxemburg grófja előadás hivatalos gofrija, és...
 
Színház naptár

Egy nagy sikerű olasz film történetének játszási jogát szerezte meg a Játékszín

Három színész: Kolovratnik Krisztián, Makranczi Zalán, Martinovics Dorina és a rendező, Czukor Balázs is debütál a Játékszínben a 2019/20-as évad első bemutatóján.

11 év szünet után újra megrendezik az Európai Színházi Unió fesztiválját

A Kolozsvári Állami Magyar Színház lesz a házigazdája az Európai Színházi Unió (UTE) fesztiváljának, amelyet 11 év kihagyás után rendeznek meg november 19. és 30. között.
Új színdarabok