Országúton: Fellini filmjét viszik színre a Békéscsabán

Ez lesz a Jókai Színház színház "nagy klasszikusa" az évadban – a színpadi adaptációt Kiss József készítette és rendezi.

Felvétel a próbáról. Fotó: Bere Mátyás / jokaiszinhaz.hu
Ideiglenesen Szentesre költözik a Békéscsabai Jókai Színház

Ideiglenesen Szentesre költözik a Békéscsabai Jókai Színház

Mivel a békéscsabai színházat három hónapra energiatakarékossági okokból be kell zárni, az arra az időszakra tervezett bemutatókat a teátrum az általa működtetett szentesi Tóth József Színház és Vigadóban mutatja be.
 
Fotó: Békéscsabai Jókai Színház

Rigócsőr királyfi dalra fakad

A Békéscsabai Jókai Színház is színpadra állítja a Grimm-Kocsák Tibor-Bozsó József által jegyzett Rigócsőr királyfi című mesemusicalt. A világszerte ismert történetet Bozsó József átiratában és rendezésében, Kocsák Tibor zenéjével láthatja a közönség 2020. február 26-tól. 
 
Fotó: Ignácz Bence/Békéscsabai Jókai Színház

A balesetveszélyes színpad már a múlté Békéscsabán

Végéhez közeledik a Békéscsabai Jókai Színház nagyszínpadának felújítása. Igyekezniük kell, mert augusztus végén már át is kell adnia a színészeknek a helyet, hiszen kezdődnek a próbák az új évad bemutatóira – írja a BEOL.hu.
 
Megtelik zenével a Békéscsabai Jókai Színház új évada

Megtelik zenével a Békéscsabai Jókai Színház új évada

A felnőtt bérlet keretében hat - négy nagyszínpadi és két kamaraszínházi -, az ifjúsági bérletben pedig négy bemutatóra készül a 2019/2020-as évadban a Békéscsabai Jókai Színház, amely bérleten kívül öt új stúdiószínházi produkcióval is várja a közönséget.
 
A zuhanyzós gyilkos jelenetre biztos mindenki emlékszik – a Pszicho Béákéscsabán

A zuhanyzós gyilkosos jelenetre biztos mindenki emlékszik – a Pszicho Békéscsabán

Alfred Hitchcock világszerte jól ismert thrillere, a Pszicho Békéscsabán nem a film, hanem Robert Bloch azonos regénye alapján, Pozsgai Zsolt átdolgozásában kerül színpadra a Békéscsabai Jókai Színházban március 1-jén. Az ötszereplős stúdió előadást Koltay Gábor rendezi
 
Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda...
 
Színház naptár

A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

Ónodi Eszter az ország egyik legismertebb színésznője, a Katona József színház tagja, számos ismert film és sorozat főszereplője. Évek óta nagyon odafigyel a környezetére, méhlegelőt alakít ki a telkén, virágot ültet, biciklivel jár és arra törekszik, hogy a főzések során is a lehető legfenttarthatóbban járjon el. Most...

A majdnem tökéletes boldogság receptje

A LIAison és a Füst sikere után megszületett Pokorny Lia legújabb önálló estje. A majdnem tökéletes boldogság receptje című előadás április 12-én a MOMKultban debütál, és onnantól kezdődően havonta látható majd Budapesten és az ország különböző pontjain.
Új színdarabok