Levegőhöz jutottak egyes színházi projektek

3 hete  ·   hír   ·  Színházvilág.hu, MTI

Több mint 193 millió forint pályázati forrást ítélt oda a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) civil és egyéb szervezetek művészeti programjainak megvalósítására.

Fotó: Cinka Panna Cigány Színház/FB

Az MMA az elmúlt évekhez hasonlóan 2020-ban is 200 millió forintos keretösszegű nyílt pályázatot hirdetett művészeti területen működő civil és egyéb szervezetek számára művészeti programok megvalósítására. A pályázaton idén is több mint hatszáz szervezet vett részt, a 308 sikeres pályázó összesen 193 millió 437 ezer 800 forintot nyert el vissza nem térítendő támogatás formájában. Ennek alsó határa ötszázezer, míg felső határa egymillió forint.

A színház témájában 27 nyertes pályázat született, a támogatás együttes értéke 18 millió forint. A legtöbb pályázó az 500 ezres kategóriában található, egyetlen nyertes van, aki a maximális, egymilliós összeget kapta: a Magyar Táncművészek Szövetsége a Tánc világnapja Díjkiosztó Gálaest megrendezésére.

Ami a többieket illeti (a párosítások véletlenszerűek):

Nem kapott támogatást pl. a Fritz Lang: Metropolisz című produkció megvalósítására a Maladype, ezzel szemben a Szabad Ötletek Színházát 500 ezer forinttal támogatták a Dörmögő Dömötör nagy utazása című verses zenés mesejáték előállítására.

Nem jutott pénzhez a Musicalvarázs Alapítvány, hogy a trianoni évfordulókhoz kapcsolódó fellépéseket szervezzenek, de 700 ezer forinttal lesz könnyebb megszerveznie a  Baltazár Színháznak a Pitypang és Por című színdarabokhoz fűződő érzékenyítő iskolai előadásokat.

Sajnos, nem támogatták a Magyar Versmondók Egyesülete XI. Bujtor István Filmfesztiválját, a Színházi Dolgozók Szakszervezete viszont 500 ezer forintot kapott további művészeti pályázatok kiírására.

A Honvéd Együttes új bemutatók támogatására kért támogatás, ezúttal nem kapta meg, a Pannon Várszínház viszont elnyert félmilló forintot a Szegedi Balett meghívására.

Szegedi Szabadtéri Játékok sajnos nem nyert az Übü királlyal, a Horatio Film Kft., Pozsgai Zsolt cége (ő volt az, akit annak idején Derzsi János leütött az Új Színházban) Pozsgai Zsolt: A miniszterelnök és a fiú című drámájának bemutatására viszont 800 ezer forintot kapott, a Kognut-Kemény Alalpítvány ugyanennyit a Kemény-kötés 3. kötetének előkészítésére (Kemény Henrik színháza).

A Karinthy Vera fémjelezte Karinthy Nonprofit Kft. nem győzte meg a bizottságot a Gutenberg színdarabbal, a Cinka Panna Cigány Színház viszont félmillió forintot nyert Faludy György: Akasztófavirágok című versdrámájának bemutatására.

A teljes táblázat itt érhető el.

MMA, pályázatok

 

 

Szólj hozzá!


Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter lakásából közvetítik a premiert

Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter lakásából...

Bemutatósorozatra készül a Madách Színház az interneten; a premiereket élőben, a színészek lakásáról közvetítik. Június 4-én Carol Rocamora...
 
Színház naptár

A járvány magával ránthatja Shakespeare legendás színházát

Minderről a Kívül tágasabb blogon olvastunk: a legendás Globe a blog értesülései szerint képtelen lesz túlélni a korlátozások miatt elszenvedett veszteségeket.

A pénz helyett Dollár Papa Talks

A Dollár Papa Gyermekei társulat kezdeményezésére – a Trafó közreműködésével online beszélgetéssorozat indul vasárnap.
Új színdarabok
Mamma Mia!
Mamma Mia!
Budapest 
Mamma Mia!
Mamma Mia!
Budapest 
Mamma Mia!
Mamma Mia!
Budapest 
Mamma Mia!
Mamma Mia!
Budapest 
Mamma Mia!
Mamma Mia!
Budapest 
MACSKÁK
MACSKÁK
Budapest 
MACSKÁK
MACSKÁK
Budapest