Felköszöntötte Törőcsik Marit a Nemzeti Színház

2019. November 25.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

Együtt ünnepelte 84. születésnapját Törőcsik Marival a Nemzeti Színház. A teátrum képviseletében Törőcsik egyik kedvenc színpadi partnere, Trill Zsolt színművész, valamint egykori kollégái látogatták meg velemi otthonában a művésznőt, hogy személyesen köszöntsék fel.

Felköszöntötte Törőcsik Marit a Nemzeti Színház

A Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel is kitüntetett, Kossuth-nagydíjas, kétszeres Kossuth-, Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművészt virágcsokorral és a Nemzeti Színház aranyszínű logójával díszített köntössel ajándékozták meg a színház munkatársai.

Azok a kollégák, akik színházi elfoglaltságaik miatt nem tudták meglátogatni, üzenetben üdvözölték a legendás színésznőt: a Galilei című előadás fiatalabb színészei, Mátyássy Bence, Trokán Nóra, Szép Domán, Nagy Márk, Herczegh Péter és Mészáros Martin kedvenc Máté Péter-dalát énekelték videóra, a színház háttérdolgozói a szerepeiből készítettek egy videóösszeállítást, fotókkal köszöntötték őt a nézőteres munkatársak, a Nemzeti Színház legközelebbi bemutatóját, a Macskajátékot próbáló Szász János rendező, Udvaros Dorottya, Bánsági Ildikó, Blaskó Péter, Nagy Mari és Tóth Auguszta pedig telefonon jelentkezett be a születésnapi ünnepségre.

A Nemzeti Színház művészei a kiváltságosok közé tartoznak, Törőcsik Marihoz bejutni hozzá már csak nekik lehet, így rajongói az ajándékokat a helyi kocsmában hagyták, amiért a művésznő egyik segítője ment el, s adta át az ünnepeltnek. 

"Csokoládét, virágot vagy kisebb csomagokat hoznak be, volt, aki az egész országot át­utazta, ugyanis Miskolcról hozott ajándékot, amit valamelyik gondozója juttat el innen neki. Itt utoljára három hónapja járt Marika, nagyon kedvesen elbeszélgetett a helyiekkel, hiányolják is, de most nincs annyira jól, úgy tudom. Azért is mondtam, hogy Marika, mert itt mindenki tegezheti. Azt mondta, aki velemi lakos, az ne művésznőzzön, és ne magázzon"mesélte a Pittyes kocsma tulajdonosa a Borsnak.

Forrás: Nemzeti Színház/FB

Törőcsik Mari, Nemzeti Színház, születésnap, Velem

 

 

Szólj hozzá!


Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi...

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi...
 
Színház naptár

Generációnk a padlón hever (Az ügynök halála, Centrál Színház)

Mint arról már többször is hírt adtunk, a Centrál Színház tűzte műsorára a drámairodalom egyik klasszikusát. A főpróbán jártam, és előre bocsájtom, nem kritikaírásra vállalkoztam, hanem arról beszélnék, hogy 2024-ben számomra mit jelentett ez az előadás.

A nők és a művészet – nehezített pálya

Számos kutatás bizonyítja, hogy a női művészeknek nehezebb dolguk van a kreatív szakmákban, mint a férfiaknak.
Új színdarabok
A király beszéde
A király beszéde
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
A kék hajú lány
A kék hajú lány
Székesfehérvár 
kettős:játék
kettős:játék
Budapest