A Hamupipőkével szerettetik meg a gyerekekkel a balettet Szegeden

2019. November 16.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu, MTI

A világ egyik legtöbbet feldolgozott, előadott, megfilmesített meséjét, a Hamupipőkét mutatja be a Szegedi Kortárs Balett, a produkciót a Tisza-parti városban péntektől, a Budapesten december 11-től láthatja a közönség.

Fotó Czár Gergely/FB

Juronics Tamás koreográfus-rendező a darab főpróbája előtt elmondta: Szergej Prokofjev igazán érzelmes és a történetet jól felépítő zenéjére – az Apa szerepét is alakító – Czár Gergely (képünkön) koreográfustársával a legfiatalabb nézőknek szóló darabot készítettek.

A gyermekközönség nevelése mellett fontos cél, hogy már a legkisebbek is megismerjék és megszeressék a táncművészetet, ebben segít, hogy a színpadon is láthatják kortársaikat. Az előadásban fontos szerepet játszanak a gyerekek – a Varga Balett Táncműhely negyvennégy növendéke –, akik a báli jelenetben, a kisegerek és a tündérek képében is szerepet kapnak.

Az új darabban a társulat sok, a kortárs tánc eszközein alapuló produkciója után a klasszikus balett technikája és esztétikája is jelen van. Ezért kapóra jött, hogy Hamupipőke szerepét alakító – nápolyi születésű, két éve Szegeden táncoló – Claudia Elvetico klasszikus balett képzettséggel rendelkezik.

Czár Gergely elmondta: bár számos kisebb koreográfiát készített már, ez az első alkalom, hogy ilyen komoly részt vállalt egy egész estés darab megalkotásában, s örömmel dolgozott a gyerekekkel.

Az együttes ősszel Plovdivban, Európa Kulturális Fővárosában vendégszerepelt, majd csaknem egy hónapos turnén vettek részt Mexikóban. A Hamupipőkét a Szegedi Nemzeti Színházban pénteken mutatták be, Budapesten, a Müpa Fesztivál Színházában december 11-én lesz a premier.

A társulat felújítja másik népszerű gyermekdarabját, a Diótörőt is.

Szegedi Kortárs Balett, Hamupipőke, balett, gyerekek, Juronics Tamás, Czár Gergely, Müpa

 

 

Szólj hozzá!


Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

A tavalyi esemény sikerén felbátorodva idén is megrendezik május 30. és június 2. között a Határvonalak Színházi Fesztivált Szombathelyen, a...
 
Színház naptár

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...

A színésznő, akinek saját menüje van a bisztróban

Ónodi Eszter az ország egyik legismertebb színésznője, a Katona József színház tagja, számos ismert film és sorozat főszereplője. Évek óta nagyon odafigyel a környezetére, méhlegelőt alakít ki a telkén, virágot ültet, biciklivel jár és arra törekszik, hogy a főzések során is a lehető legfenttarthatóbban járjon el. Most...
Új színdarabok