Nótaesttel nyit a Budai Szabadtéri Színház

2020. June 02.  ·   Ajánló   ·  Színházvilág.hu

A Budai Szabadtéri Színház idén is megnyitja kapuit, július elsejétől a rendeleteknek megfelelően csökkentett nézőszámmal és a vendégek elszeparált ültetésével, majd 2020. augusztus 15. után szeptember végéig nagykoncertekkel és előadásokkal várják régi és új nézőiket.

Nótaesttel nyit a Budai Szabadtéri Színház

A műsorra tűznek mások mellett Edda akusztikus koncertet és Zséda koncertet, de lesz Operett Gála, Lángos és Palacsinta fesztivál, valamint a Showszínház saját produkciója, a Képzelt riport szimfonikus szuperkoncert is.

A legkiemelkedőbb eseményük azonban egy ingyenes hálakoncert lesz, amelyre ezer olyan ápolót, orvost, mentőst, kutatót hív meg és lát vendégül a Budai Szabadtéri Színház, akik az elmúlt hónapokat a frontvonalban töltötték a koronavírus elleni küzdelemben. A 2020. augusztus 31-én megrendezésre kerülő koncerten musical, operett és popénekesek lépnek fel – mindannyian ingyenesen, munkájukat felajánlva az egészségügyi dolgozók számára. Tóth Ádám, a színház direktora elmondta, hogy bár az elmúlt hónapok számukra is keservesek voltak, hiszen minden előadás, fellépési és bevételszerzési lehetőség megszűnt, hálával kell gondolni azokra, akik a saját egészségüket is veszélyeztetve gondoskodtak rólunk és szeretteinkről a nehéz hónapokban.

A gálán nem “csak” egy előadást, de vendéglátást is terveznek, ezért megnyitották a lehetőséget bárki számára, aki a kezdeményezés mellé állva segíteni szeretné a hálakoncert sikerességét. A Budai Szabadtéri Színház jegyoldalán, a Ticket Shop-ban támogatói jegyeket lehet vásárolni, amelyből fedezni kívánják a vendéglátást, s bíznak abban, hogy mások mellett cégek, vállalkozók is bekapcsolódnak a terv megvalósításába. 

Az eseményhez egyre több művész kapcsolódik, valószínűleg nagyon színes és változatos programot láthat majd a meghívott vendégsereg. Eddig olyan művészek ajánlották fel ingyen a munkájukat, mint Csengeri Attila, Gergely Róbert, Polyák Rita vagy Nédó Olga hegedűművész.

 

Gálaműsorra készülnek a Városmajorban

Összefog a szakma: gálaműsorra készülnek a Városmajorban

Több mint 200 pályázat érkezett a Városmajori Szabadtéri Színpad által meghirdetett Összefogás gála augusztus 16-i nyitóeseményére.

 

 

Budai Szabadtéri Színház, hálakoncert

 

 

Szólj hozzá!


Idén is megrendezik a Vígmajálist

Idén is megrendezik a Vígmajálist

Május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan...
 
Színház naptár

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.

Már látszik, milyen fergeteges utcaszínházi fesztivál lesz Balatonalmádiban!

Idén hatodik alkalommal, június 28. és 30. között kerül megrendezésre a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával az ország egyetlen nemzetközi utcaszínház fesztiválja, a BONDORODÓ. Június utolsó hétvégéjén közvetlenül a Balaton partjára érkezik a fergeteges forgatag karavánja, és megnyitja kapuit a sokszínűségéről és...
Új színdarabok