Összefog a szakma: gálaműsorra készülnek a Városmajorban

2020. május 20.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu, MTI

Több mint 200 pályázat érkezett a Városmajori Szabadtéri Színpad által meghirdetett Összefogás gála augusztus 16-i nyitóeseményére. A felhívásra színészek, előadóművészek mellett zenészek, rendezőasszisztensek, súgók, ügyelők és mások is jelentkeztek a pályakezdőktől a legismertebb művészekig.

Gálaműsorra készülnek a Városmajorban

Számos előadóművész egzisztenciálisan is nehéz helyzetbe került az előadások elmaradásával. A Városmajori Szabadtéri Színpadon szerveződő előadás(ok) teljes bevételét a fellépő művészek között osztják szét.

Benkő Nóra, a Városmajori Szabadtéri Színpad igazgatója úgy tájékoztatott, hogy a műsor kidolgozása folyamatban van, ami a jelentkezők nagy száma és a műsor sokfélesége miatt nem is egyszerű feladat, mert valamilyen formában mindenkinek lehetőséget szeretnének adni – tette hozzá,

"Sokan azonnal jelezték, hogy a fellépésük díjáról lemondanak a rászorultabbak javára. Felemelő érzés megtapasztalni a szakma közös kiállását és teljes összefogását ezekben a rendkívüli időkben" – fogalmazott.

A műsorban nem hagyják szó nélkül az elmúlt hetek-hónapok kizökkent világállapotát, a közös és rendkívüli történetet, amelyben mostanában élnünk adatott, és ami szinte kivétel nélkül minden előadóművészt megihletett. Sok produkció született ennek szellemében, mindenki igyekezett megtalálni, miként tud megmutatkozni, vagy egyszerűen csak jelet adni – a gála ugyanakkor inkább a reményről és a kiszabadulásról szól majd – mondta Harangi Mária, a gálaműsor rendezője.

"Reméljük, hogy augusztus 16-án már ténylegesen és hosszabb időre fellélegezhetünk, az indulás pedig egy új, egymásra jobban figyelő életet hoz magával" – jegyezte meg.
   

Városmajori Szabadtéri Színpad, Összefogás gála

 

 

Szólj hozzá!


Ötórai tea Mucsi Zoltánnal

Ötórai tea Mucsi Zoltánnal

Ma – értelemszerűen 5 órakor – online teadélutánra várja a Vasas Könyvtár az érdeklődőket: a Magdolna 5-7 sorozat online adásában Mucsi...
 
Színház naptár

Szegény Dzsoni... – jótékonysági online felolvasás a Centrálban

Ahogy arról mi is beszámoltunk, leégett Pataki Ági, a Centrál színházi titkára és Vida Antal (Tordas Rádió) háza Tordason. Eddig is segített, aki tudott: színészek pakoltak ki a házból, díszítők lapátolták le a maradványokat a tetőről. Most pedig 56 színész összefogásával jótékonysági online előadást szervez a színház.

Vérbeli vámpírkomédia a Centrál Színházban

Romhányi József születésének 100. évfordulója alkalmából, 2021. március 6-án szombaton este 7-kor – ha nem is ülhetünk még be a nézőtérre – premier lesz a Centrál Színházban.
Új színdarabok