Összefog a szakma: gálaműsorra készülnek a Városmajorban

6 napja  ·   hír   ·  Színházvilág.hu, MTI

Több mint 200 pályázat érkezett a Városmajori Szabadtéri Színpad által meghirdetett Összefogás gála augusztus 16-i nyitóeseményére. A felhívásra színészek, előadóművészek mellett zenészek, rendezőasszisztensek, súgók, ügyelők és mások is jelentkeztek a pályakezdőktől a legismertebb művészekig.

Gálaműsorra készülnek a Városmajorban

Számos előadóművész egzisztenciálisan is nehéz helyzetbe került az előadások elmaradásával. A Városmajori Szabadtéri Színpadon szerveződő előadás(ok) teljes bevételét a fellépő művészek között osztják szét.

Benkő Nóra, a Városmajori Szabadtéri Színpad igazgatója úgy tájékoztatott, hogy a műsor kidolgozása folyamatban van, ami a jelentkezők nagy száma és a műsor sokfélesége miatt nem is egyszerű feladat, mert valamilyen formában mindenkinek lehetőséget szeretnének adni – tette hozzá,

"Sokan azonnal jelezték, hogy a fellépésük díjáról lemondanak a rászorultabbak javára. Felemelő érzés megtapasztalni a szakma közös kiállását és teljes összefogását ezekben a rendkívüli időkben" – fogalmazott.

A műsorban nem hagyják szó nélkül az elmúlt hetek-hónapok kizökkent világállapotát, a közös és rendkívüli történetet, amelyben mostanában élnünk adatott, és ami szinte kivétel nélkül minden előadóművészt megihletett. Sok produkció született ennek szellemében, mindenki igyekezett megtalálni, miként tud megmutatkozni, vagy egyszerűen csak jelet adni – a gála ugyanakkor inkább a reményről és a kiszabadulásról szól majd – mondta Harangi Mária, a gálaműsor rendezője.

"Reméljük, hogy augusztus 16-án már ténylegesen és hosszabb időre fellélegezhetünk, az indulás pedig egy új, egymásra jobban figyelő életet hoz magával" – jegyezte meg.
   

Városmajori Szabadtéri Színpad, Összefogás gála

 

 

Szólj hozzá!


Színház fedél nélkül – játszóhelyet keres a MáSzínház!

Színház fedél nélkül – játszóhelyet keres a...

A MáSzínház társulatának tagjai értelmi sérült fiatal felnőttek és gyerekek, ép értelmű fiatalok, önkéntes segítők és színházi...
 
Színház naptár

Turkáló nyílik a József Attila Színház régi jelmezeiből

A színház megválik régi jelmezeitől, hogy azok kisebb társulatok, magánszínházak, függetlenek, amatőrök, iskolák vagy akár magánemberek szekrényeiben találják meg új helyüket.

A járvány magával ránthatja Shakespeare legendás színházát

Minderről a Kívül tágasabb blogon olvastunk: a legendás Globe a blog értesülései szerint képtelen lesz túlélni a korlátozások miatt elszenvedett veszteségeket.
Új színdarabok
Mamma Mia!
Mamma Mia!
Budapest 
Mamma Mia!
Mamma Mia!
Budapest 
Mamma Mia!
Mamma Mia!
Budapest 
Mamma Mia!
Mamma Mia!
Budapest 
Mamma Mia!
Mamma Mia!
Budapest 
MACSKÁK
MACSKÁK
Budapest 
MACSKÁK
MACSKÁK
Budapest