Először látható Magyarországon a Kínai Nemzeti Opera különleges előadása

Először látható Magyarországon a Kínai Nemzeti Opera különleges előadása

Először látható Magyarországon az Opera Warriors című opera és táncjáték a Kínai Nemzeti Opera előadásában szeptemberben a budapesti Erkel Színházban.
 
Fotó: Armel Opera Competition and Festival

Alföldi Róbert rendezése több elismerést is kapott az Armel fesztiválon

Kiosztották az Armel Operafesztivál idei díjait vasárnap: az Egy eltűnt férfi naplója című, Ivo van Hove rendezte kortárs belga előadás lett a legjobb produkció és több elismerésben részesült Alföldi Róbert rendezése, Mozart műve, a Don Giovanni.
 
Fotó: Armel Opera Festival

Ingyenes operabusz Budapestről Bécsbe

Az Izlandi Operaház Brothers című előadásával ma kezdődik és szombatig tart az idei Armel Operafesztivál, amelyen öt produkciót láthat a közönség.
 
Történelmi csata az Esztergomi Bazilika előtt

Történelmi csata az Esztergomi Bazilika előtt

Európa legnagyobb bazilikája előtt, az Esztergomi Várszínházban láthatja a magyar közönség először a Zenta, 1697. című rockoperát augusztus 14-én. Ezt követően augusztus 20-án Felvidéken, a Dunaszerdahelyi sportcsarnokban mutatják be Szarka Gyula és Szálinger Balázs művét.
 
Kik azok a hugenották?

Kik azok a hugenották?

Vannak előítéleteim a ritkán játszott operákkal kapcsolatban, nevezetesen, hogy nem véletlenül kerülnek ritkán színpadra...
 
Kortárs társadalmi szélmalomharcaink – Ősbemutatóra készül az Örkény Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink –...

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és...
 
Színház naptár

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.
Új színdarabok