Ötórai tea Mucsi Zoltánnal

Ma – értelemszerűen 5 órakor – online teadélutánra várja a Vasas Könyvtár az érdeklődőket: a Magdolna 5-7 sorozat online adásában Mucsi Zoltán lesz a vendég.

Egy tea Mucsi Zoltánnal?
Fotó: Vígszínház

Dzsungel könyve 25: figyelmeztetést adott ki a Vígszínház

A Vígszínház január 30-án élőben közvetíti A dzsungel könyve 25 éves jubileumi előadását. A Facebookon azonban több hamis esemény található, ami "A dzsungel könyve 25 éves jubileumi élő közvetítése' címet viseli.
 
Fotó: Neményi Márton Előadáskép: Dömölky Dániel

Rendhagyó évad – rendhagyó évadkönyv a Katonában

A karantén időszakára reagáló, különleges fotósorozat készült a Katona idei évadkönyvébe. A könyv a jegypénztár nyitását követően, azaz ma 13 órától megtalálható a Katona József Színház Közönségszolgálati Irodájában és az Előcsarnokban.
 
Vakoknak és gyengénlátóknak készítenek hangoskönyvet a Békéscsabai Jókai Színház művészei (MTI)

Munka nélkül marad és/vagy kiskorú gyermeket nevelő előadóművészeket keresnek

Kortárs irodalmi művek felolvasására tett közzé felhívást közzé a Petőfi Irodalmi Múzeum: az intézmény a Hangoskönyvek című projektjéhez gyakorlattal rendelkező előadóművészeket, színházi társulati tagokat keres.
 
Woody Allen önéletrajza épp olyan megosztó, mint az élete

Woody Allen önéletrajza épp olyan megosztó, mint az élete

A Hachette könyvkiadó visszalépett a könyv megjelentetésétől, miután a cég alkalmazottjai is sztrájkkal tiltakoztak a gyermekmolesztálással vádolt rendező önéletrajzának kiadása ellen.
 
Abigél itt, Abigél ott, Abigél mindenütt

Abigél itt, Abigél ott, Abigél mindenütt

Mekkora a Budapest és New York közötti távolság? Nagyjából 50 év... Ennyi idő alatt jutott el Szabó Magda legnépszerűbb könyve Amerikába.
 
Kováts Adél és Kern András dedikál az Ünnepi Könyvhéten

Kováts Adél és Kern András dedikál az Ünnepi Könyvhéten

Személyesen is találkozhatunk a Hungaroton hangoskönyveinek sztárjaival, ugyanis június 14-én, pénteken és június 16-án, vasárnap Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészek dedikálják újonnan megjelenő albumaikat a Hungaroton Ünnepi Könyvheti pavilonjánál.
 
Fotó: Booking.com

Különleges színházi útikönyv erzsébetvárosiaknak

Április 7-én újabb állomásához érkezik az Örkény Színház KÖZMŰHELY programja: egy különleges színházi útikönyv segítségével megismerhetjük a VII. kerületet az itt lakók szemén keresztül.
 
Fotó: Kaboompics (Pexels)

Kecskeméti vagy? Ne dobd el a színházjegyed!

Évadokon átívelő együttműködést írt alá a Kecskeméti Katona József színház és a Libri, aminek értelmében minden színházjegyet vásárló néző, aki bemutatja és átadja jegyét a kecskeméti Libri könyvesboltjaiban, 15% kedvezménnyel vásárolhat!
 
Kiállítás nyílik a szocialista revükről

Kiállítás nyílik a szocialista revükről

A Rákosi-korszak szórakoztatóipara és a szocialista revük világát idézi meg az Országos Széchényi Könyvtár Vörös Csillagok címmel március 20-tól látható kamaratárlata.
 
Alföldi Róbert (Gida) mesét mond

Alföldi Róbert (Gida) mesét mond

A Hungaroton és Móra Kiadó legújabb hangoskönyvét, a Micimackót most Alföldi Róbert tolmácsolásában hallgathatjuk meg, olyan elődök után, mint Koltai Róbert vagy Eszenyi Enikő.
 
A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

A Vasember a világot jelentő deszkákra lép

Robert Downey Jr., a Vasember sztárja szeptemberben debütál a Broadwayn a McNeal című új darab főszerepében –számolt be róla a Variety.com.
 
Színház naptár

Határvonalak: színházi fesztivál Szombathelyen

A tavalyi esemény sikerén felbátorodva idén is megrendezik május 30. és június 2. között a Határvonalak Színházi Fesztivált Szombathelyen, a Weöres Sándor Színházban, mely során a különböző színházi formákat kívánják megmutatni a táncszínháztól kezdve a prózain és a zenésen át egészen a multimédiás eszközöket is...

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.
Új színdarabok