Vasárnapig lehet szavazni a Kaszás Attila-díj jelöltjeire

2022. August 17.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu, MTI

Vasárnap éjfélig várják a közönség szavazatait a Kaszás Attila-díj idei jelöltjeire: Harsányi Attilára, a Miskolci Nemzeti Színház, Ötvös Andrásra, a 6Szín, valamint Rába Rolandra, a Proton Színház jelöltjére.

Vasárnapig lehet szavazni a Kaszás Attila-díj jelöltjeire

A fiatalon elhunyt színész komoly szerepet vállalt a közösségépítésben, ezért a díj odaítélésének fő kritériuma a kiemelkedő mesterségbeli tudás, művészeti teljesítmény mellett az adott társulatban vállalt jelentős közösségépítő szerep volt. 

A Kaszás Attila-díj nagy elismertséget vívott ki az évek során; a díj győzteseit a szakma és a közönség együtt választja ki.

A díjat a 12. kerületi önkormányzat alapította a Mozaik Művészegyesülettel közösen. Az elismerést a MANK gondozza az Magyar Művészeti Akadémia támogatásával, a szakmai szavazatokat pedig a Magyar Teátrumi Társaság gyűjti össze.

Tavaly Rusznák András, a Radnóti Miklós Színház művésze, 2020-ban Földes Tamás a Budapesti Operettszínház művésze, 2019-ben Orosz Ákos, a Vígszínház tagja kapta az elismerést.

Itt lehet szavazni.

Kaszás Attila-díj, Harsányi Attila, Ötvös András, Rába Roland

 

 

Szólj hozzá!


Kortárs társadalmi szélmalomharcaink – Ősbemutatóra készül az Örkény Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink –...

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és...
 
Színház naptár

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.
Új színdarabok