Vajon milyen lesz a Pinokkió Presser Gábor közreműködésével? Évadot hirdetett a Vígszínház

2022. May 02.  ·   hír   ·  Színházvilág.hu

A hagyományokat követve a Vígszínház 126. születésnapján ismerhette meg a közönség a 2022/23-as évad bérletes előadásait és újdonságait.

VÍgmajális (Fotó: Vígszínház - Juhász Éva)

A Vígszínház társulata Budapest egyik külső, erdős területén ökológiai restauráció keretében Vígerdő létrehozásába kezdett. A színház születésnapjához kapcsolódóan a tagok hagyományteremtő szándékkal 126 facsemetét ültettek el a 10 millió Fa Alapítvány szakmai támogatásával. Az őshonos és a klímaváltozással járó szárazságnak ellenálló facsemeték segítenek majd a területen a természetes vegetáció helyreállításában.

A színházban a Valló Péter rendezésében és Rudolf Péter főszereplésével már bemutatott Barátom, Harvey mellett két bérletes premiert terveznek.

Franz Kafka A kastély című regényének új színpadi változatát Bodó Viktor rendezi a tőle megszokott abszurd fantáziával és groteszk humorral. Az “elkafkásodás egy részben álszünettel” műfajú előadásban ifj. Vidnyánszky Attila, Hegedűs D. Géza, Méhes László, Orosz Ákos, Kovács Patrícia és Radnay Csilla is látható lesz majd.

Decemberben Rudolf Péter rendezésében mutatják be Shakespeare utolsó, nagy politikai játszmával, őrült vágyakkal, balfácánokkal és sok-sok szerelemmel tűzdelt vígjátékát, a Szeget szeggelt. A főbb szerepekben Kőszegi Ákos, Stohl András, Wunderlich József, Márkus Luca, Seress Zoltán, Fesztbaum Béla és Ötvös András lép színpadra.

A Pesti Színházban október 22-én Nick Payne Inkognitó című színművét mutatják be Szőcs Artur rendezésében, Nagy Ervin, Kovács Patrícia, Márkus Luca és Horváth Szabolcs szereplésével. Az előadás egy különös kutatás története, amelynek tárgya a 20. század talán legnagyobb géniuszának, Albert Einsteinnek az agya.

Az Egy szerelem három éjszakája ma már igazi klasszikusnak számít, különös hangzású, költői betétdalai az idők során népszerű slágerekké váltak. A zenés drámát ifj. Vidnyánszky Attila rendezi, a főbb szerepekben Kern András, Lukács Sándor, Hegedűs D. Géza, Nagy-Kálózy Eszter, Hirtling István, Orosz Ákos, Ertl Zsombor és Varga Járó Sára lesz látható.

Tennessee Williams fülledt hangulatú, Macska a forró bádogtetőn című műve egy házasság, egy család széteséséről és megmentéséről szól. A Valló Péter rendezte előadásban Szilágyi Csengét, Brasch Bencét, Hegedűs D. Gézát, Igó Évát, Radnay Csillát és Telekes Pétert láthatjuk majd 2023 tavaszán a Pesti Színházban.

A bérletes bemutatók mellett tavasszal egy gyerekelőadással is készül a színház a nagyszínpadon: Presser Gábor közreműködésével a Pinokkió új zenés változatát Keresztes Tamás állítja színpadra.

A Házi Színpadon az előző évadok hagyományát folytatva kortárs magyar drámák kerülnek színpadra. Az évad második felében elkezdődnek Molnár Ferenc Az üvegcipő című darabjának próbái, amelyet Mohácsi János rendezésében tűz műsorra a színház a 2023/24-es évad elején.

Újdonság, hogy a Vígszínház a 2022/23-as évadában ifjúsági bérleteket is hirdet általános és középiskolás fiataloknak, mellyel olyan közönségkedvenc színdarabokat tekinthetnek meg kedvezményesen az érdeklődő diákcsoportok, mint A Pál utcai fiúk, a „Kinek az ég alatt már senkinek sincsen…”, a Toldi, Az öreg hölgy látogatása vagy éppen a Lóvátett lovagok. A bérletes előadások mellett színházi nevelési foglalkozások segítik a diákokat a látottak értelmezésében, a színdarabok által felvetett kérdések feldolgozásában.

Vígszínház, új évad, Vígerdő

 

 

Szólj hozzá!


Kenyér, só, szeretet: fesztivált szerveznek Pokorny Liáék

Kenyér, só, szeretet: fesztivált szerveznek Pokorny...

A Kenyér Show Szeretet Fesztivál közös gasztronómiai élményekkel, zalai ízekkel, koncerttel, színházi programokkal és interaktív workshopokkal...
 
Színház naptár

Június 17-én nyit a Thália Nyárikert Salföldön

A Thália Színház nyári játszóhelye kamaradarabok, koncertek befogadására alkalmas fedett színpaddal és 250 fős nyitott nézőtérrel várja a produkciókat és az érdeklődőket.

Minden emberhez kapcsolódik egy legközelebbi ember – ősbemutatóval zárja premierjeinek sorát a Radnóti Színház

"Sokszor a legközelebbi ember nem is tudja, hogy milyen sokat jelent nekünk, és van olyan, hogy valaki egyszerre többeknek is a legközelebbi embere... "
Új színdarabok
SEGÍTSÉG, MEGNŐSÜLTEM!...
Traviata
Traviata
Budapest 
Traviata
Traviata
Budapest 
Traviata
Traviata
Budapest 
Traviata
Traviata
Budapest 
Traviata
Traviata
Budapest 
Traviata
Traviata
Budapest