Tudta ön, hogy ugyanannyiba kerül 8 szabadtéri előadás, mint egy orrszarvú-rezidencia?

2018. November 06.  ·   hír   ·  SZV

A Szeged Ma szúrta ki egy önkormányzati előterjesztésben az egyezést. Mi nem tudtuk... :)

Fotó: Amazon.com

Az önkormányzatnak nagyon sok pénzt szeretne elkölteni állatokra és színházi előadásokra.

Lássuk az orrszarvút!

A Szegedi Vadaspark új Indiai orrszarvú-bemutatója (egy 250 négyzetméteres ház + két kifutó)  nettó 100 millió + ÁFA összegbe fog kerülni, de mivel ennyi pénze nincs a cégnek, az önkormányzat 80 millióval beszállna a látványosságba.

Hagyd magad elringatni!

A Szegedi Szabadtéri Színpad jövő nyáron két darabot is szeretne bemutatni a Dóm téren. A We Will Rock You-t 2019. június 28-án és 29-én, és július 5-én és 6-án, esetleg egy ráadás június 30-án. A Szerelmes Shakespeare-t pedig  július 12-én és 13-án, de akár 14-én is, ha úgy alakul. A We Will Rock You naponta (előadásonként) nettó 16 millióba, a Szerelmes Shakespeare pedig naponta (előadásonként) nettó 17 millióba kerül. Vagyis összesen a két darabra minimum nettó 98 milliót akarnak elkölteni, de ha úgy alakul, akkor ez akár felkúszhat 128 millióra is.

Mindenezekre a költségekre még rá kell bólintania a Közgyűlésnek – mi természetesen a színháznak drukkolunk, bár szeretjük az állatokat, persze... :)

A cikk forrása

Szegedi Szabadtéri Színpad, We Will Rock You, Szerelmes Shakespeare, orrszarvú

 

 

Szólj hozzá!


Kortárs társadalmi szélmalomharcaink – Ősbemutatóra készül az Örkény Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink –...

Kortárs társadalmi szélmalomharcaink a média- és tudatipar nyomása alatt, virtualitás versus valóság, generációs válság, játékszenvedély és...
 
Színház naptár

Amikor a színész rendez – interjú Bakos-Kiss Gáborral

A Győri Nemzeti Színház igazgatójával készült, a szakmai kétlakiság kihívásairól szóló beszélgetést az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület bocsájtotta a rendelkezésünkre.

Villakoncert a Bajor Gizi Színészmúzeumban

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum szervezésében jazz koncert lesz: a házat a Gáspár Károly Trió tölti meg zenével.
Új színdarabok